YAŞAM - YEME - İÇME

Crème brûlée nasıl yapılır?

Fransız mutfağının en sevilen tatlılarından olan Crème brûlée, sanıldığından çok daha pratik bir tarif. Vacilando şefi Özge Kırış püf noktalarıyla paylaştı.

profil
BT Ekip
7.04.2021
Crème brûlée nasıl yapılır?
  • 1⅔ su bardağı krema
  • ½ su bardağı süt
  • 6 adet yumurta sarısı
  • 6 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 gr vanilya
  • Üzeri için toz şeker

  • Krema, süt ve vanilyayı bir sos tenceresinde kenarları fokurdayıncaya kadar ısıtın.
  • Yumurta sarısı ve şekeri başka bir kapta iyice çırpın.
  • Krema karışımını yavaş yavaş yumurta karışımına ekleyin; eklerken durmadan karıştırın.
  • Karışımı kalıplarınıza porsiyonlayın.
  • Bir fırın tepsisine su koyup kalıplarınızı içine oturtun.
  • Ön ısıtma yaptığınız fırını 110-120 derecede kıvam alana kadar pişirin.
  • Ortası hâlâ hareket ediyorken fırından çıkarın.
  • Oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin, sonrasında buzdolabına kaldırın.
  • En az 4 saat soğutun.
  • Servis etmeden hemen önce üzerine toz şeker döküp bir pürmüzle yakın ya da karamel yapıp dökün.
  • Taze meyvelerle süsleyip servis edin.   

 

Bonus: Armutlu turta tarifi


Önceki ve Sonraki
Haberler