YAŞAM - YEME - İÇME Çıtır sosis tarifi Yeni nesil menülerin favorisi çıtır sosisi evde yapabilirsiniz. İzem Armağan püf noktalarıyla paylaştı.
profil
İzem Armağan
22.03.2019
Çıtır sosis tarifi

Malzemeler  

 

  • 5-6 adet sosis
  • 100 gram un
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 1 paket ufalanmış patatesli cips
  • 2 adet (750 gram) haşlanmış patates
  • 1 demet ince kıyılmış maydanoz
  • 5-6 adet (200 gram) top mini mozzarella 
  • Karabiber, tuz

 

1. Patatesleri kaynar suda haşlayın. Bir çatal yardımıyla ezip içerisine önceden doğramış olduğunuz maydanozu, karabiberi, tuzu ilave edin ve kenara alın. 


2. Sosisleri kaynar suyun içerisinde 1 dk kadar haşlayın. Haşladığınız sosisleri alt tarafından 4 parçaya kesin ve tepesinden ¼ kadar kesip her bir sosisi şişlere dizin.


3. Şişlerin üzerine dilimlenmiş olan mozzarella toplarından yerleştirin. 


4. Streç filmin içerisine patates karışımını düzgün bir biçimde yayarak koyup hazırladığınız sosisleri ortasına koyup streçle güzelce kapatın ve uçlarından bağlayın. 


5. Karışımın tutabilmesi için yarım saat kadar buzdolabında bekletin. 


6. Yumurta sarısını, unu ve ekmek kırıntılarının her birini ayrı bir kap içerisine alın. Önce una sonra yumurta sarısına ve daha sonrada patatesli cipse batırın. 


7. Kızgın yağda 3-4 dk kadar kızartın. 

Önceki ve Sonraki
Haberler