YAŞAM - YEME - İÇME

Bulgurlu köz patlıcan tarifi

Patlıcanın en güzel zamanı... Közlenmiş patlıcana lezzetli bir yorum getiren tarifi Ceren Demirel paylaştı...

profil
Ceren Demirel
19.07.2020
Bulgurlu köz patlıcan tarifi

Malzemeler:


•    4 adet bostan patlıcan
•    1 su bardağı iri bulgur
•    1 adet kuru soğan
•    1 tatlı kaşığı salça
•    Zeytinyağı

Süslemek için:

Kırmızı soğan 
Maydanoz
Beyaz peynir
Haşlanmış meksika fasulyesi


•    Patlıcanları yıkayın, kabuklarını soymayın. Bıçağın ucuyla birkaç yerine batırın ve közleyin. Dilerseniz ocak üzerinde, dilerseniz fırında çevire çevire yapabilirsiniz.

•   Bu sırada bulgur pilavını hazırlayalım: Soğanı yemeklik küp küp doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin. Salça ve yıkanmış bulguru da ekleyip 1 parmak üzerini geçecek kadar kaynar su ve tuzunu koyup altını kısın, kapağı kapalı olarak demlensin.

•    Bulgur suyunu çekip yumuşayana kadar yaklaşık 10-12 dk pişirin.

•    Közlenmiş patlıcanları baş kısmı birbirinden ayrılmayacak şekilde ortadan ikiye kesin. Arasını bulgur pilavıyla doldurun.

•    Süslemek için piyazlık doğradığınız kırmızı soğan,  beyaz peynir , maydanoz ve meksika fasulyesi ilave ediniz.

Bonus: Patlıcanlı çevirme pilavı
 


Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog