YAŞAM - YEME - İÇME

Bol çikolatalı kurabiye tarifi

Ağızda dağılan bol çikolatalı bir kurabiyeye kim hayır diyebilir? Bengi Kurtcebe, New York'taki meşhur Levian Bakery'deki kurabiyelerin tarifini sizler için keşfetti.

profil
Bengi Kurtcebe
25.10.2018
Bol çikolatalı kurabiye tarifi

Yaptım ve oldu! Dolar bizi üzdü, ben sizi üzmüyorum, New York’a gidemiyorsak, o bize gelsin o zaman. Bu yaz New York’taki Levain Bakery’de yiyip bayıldığım cevizli aşırı çikolatalı dobiş kurabiye aklıma bu buz gibi havada düşünce, midemize düşüp, akışıp içimizi ısıtmasın mı dedim. Sizler için de tarifini çıkarttım, buyrun aklımın en sıcak köşesinden tazecik çıktı, saldırın.

Levain Tarzı Cevizli Akışkan Çikolatalı Kurabiye

-120 gr yumuşak tereyağı
-80 gr esmer şeker
-40 gr şeker
-1 yumurta
-150 gr un
-30 gr nişasta
-1 çay kaşığı tuz
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-1 fiske tarçın
-1 çay kaşığı vanilin
-150 gr irice doğranmış ceviz
-130 gr irice doğranmış bitter çikolata

Yapılışı

1. Fırını 200 derecede fan ayarına getirin.

2. Tereyağını kurabiyeyi yapacağınız kaba alın, mikrodalgada katılıktan çıkmayacak şekilde yumuşatın. Hafif mayışsın. İçine şekerleri koyup karıştırın.

3. 1 yumurtayı ekleyin ve tekrar karıştırın. Sonra ceviz ve çikolata dışında ne varsa koyun içine, yine karıştırın. Bu kadar güzel bir şeyin, bu kadar kolay olması akıllara zarar!

4. Cevizleri irice doğrayın, sevdiğiniz bir çikolatayı alın, sütlü de olur ben bitter seviyorum ondan bitter koydum, irice doğrayın, ne kadar iri o kadar akışkan ona göre. Onları da atın harca. Ben daha cevizli sevdim kurabiyeyi, fazla çikolata çok tatlı yaptı, daha şekerli seviyorsan, çikolatayı 50 gr daha arttırabilirsin.

5. Harcı dolaba koy 15-20 dakika dinlenecek.

6. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve elinizle kocaman topaklar yapın. Ben her seferinde 4 tane pişirdim, sadece 10 dakika.  Pişirdikten sonra YALVARIRIM, ne olur 5 dakika bekleyin soğusun, yoksa kaldırırken parçalanır, sonra ye, sonra DM’den bana teşekkür mesajı atın.

Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog