YAŞAM - YEME - İÇME
Bol çikolatalı ıslak kek tarifi
Bol çikolatalı ıslak kek tarifi
Bol çikolatalı ıslak kek tarifi

Herkesin hayatında, hep yer bulduğun paşalar gibi karşılandığın bir restoranı, iki kilo alsan da oranı buranı toplayıp seni ateşleyen bir siyah pantolonu, nerde ne durumdayken dinlersen dinle seni mutlu yerine ışınlayacak bir şarkısı, ne kadar büyük bir hata yaparsan yap aslanlar gibi yanında olan bir arkadaşı, bir de böyle yazlıkta kabartma tozu olmasa bile tadına bakanı kendinden geçirtecek kadar iyi, aşırı ıslak, inanılmaz çikolatalı, bir o kadar da kolay bir kek tarifi olacak arkadaş! 

Ben yumurta kıramam’ diyeni bile şaşırtacak, #azeforçoktat ötesi, hemen deneyin, inanılmaz, benden söylemesi, sizden pişirmesi. 

 

Aşırı ıslak kek için malzemeler:

  • 2 su bardağı un (350 gr.)
  • 1,5 su bardağı toz şeker (300 gr.)
  • 1 su bardağı kakao(90 gr.)
  • 1 su bardağı sıcak su (250 ml)
  • 3/4 su bardağı ayçiçek yağı (150 ml)
  • 1 paket labne peyniri(200 gr)
  • 2 adet yumurta
  • 3 paket sütlü çikolata (80'er gr.)
  • 1 çay kaşığı vanilin
  • 2 çay kaşığı karbonat

 

Kalıbı yağlamak için:

  • Kakao, un, tereyağı 

 

Sosu için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket bitter çikolata (80'er gr)         

 

Yapılışı:

  • Un, kakao, şeker, vanilin ve karbonatı genişce bir kapta harmanlayın.
  • Karışımın ortasını açıp önce sıvıyağı sonra yumurtaları ekleyin.
  • Biraz karıştırıp labne peyniri ekleyin.
  • Sıcak suyu ekleyin (kaynar olmasın).
  • Yavaş yavaş karıştırın.
  • Labne ve un görünür olmayana kadar hafif hafif karıştırın bu sırada karışım ılıklaşacak.
  • Kek kalıbını tereyağı ile iyice yağlayın. Başka bir kapta karıştırdığınız bir kaşık kakao ile bir kaşık unu kek kalıbına döküp kaba yayılmasını sağlayın.
  • Çikolataları minik minik doğrayıp karışıma ekleyin.
  • Karışımı kek kalıbına koyun.
  • 40 dakika fırının fan ayarında pişirin.
  • Kekin soğumasını beklerken sosu hazırlayın.
  • Sos için: Süt, kakao ve çikolatayı sıcak çikolata kıvamına gelene kadar pişirin. 
  • Kekiniz soğuyunca kalıptan çıkarın.
  • Sosu kaşık yardımıyla yavaş yavaş ve eşit miktarda kekin üzerine dökün. Afiyet olsun!

 

 


Önceki ve Sonraki
Haberler