YAŞAM - SEYAHAT

30 Ağustos için yurt içi seyahat önerileri

97. yılını kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı en anlamlı şekilde geçirmek için Ankara'dan Çanakkale'ye ailece ziyaret edebileceğiniz belli başlı noktaları bir araya getirdik.

profil
BT Ekip
28.08.2019
30 Ağustos için yurt içi seyahat önerileri

30 Ağustos Zafer Bayramı ruhunu yaşayabileceğiniz en anlamlı adres şüphesiz Anıtkabir... Resmi töreni de izleyebileceğiniz Anıtkabir'de güne Atatürk Müzesi'ni de gezerek devam edebilirsiniz. Ankara Ulus meydanında bulunan I. Türkiye Büyük Millet Meclisi Binası'nı not almalı, Cumhuriyet’in kuruluş dönemine şahitlik etmek içinse yine Ulus’ta bulunan II. TBMM Binası'nı ziyaret etmelisiniz. Başkentte bir hafta sonu geçirmeyi planlıyorsanız rotanıza Atatürk Orman Çiftliği'ni, Tunalı Hilmi Caddesi ile Kuğulu Parkı ve elbette en değerli parçası M.Ö. 6200'e dayanan Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ni mutlaka eklemelisiniz. 

 


Çanakkale sınırlarında yer alan Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı 30 Ağustos Zafer Bayramı ruhunu yaşayabileceğiniz en özel adres...  Burada özellikle Gelibolu Yarımadasının uç kısmında, Morto Koyu gerisinde yükselen Hisarlık Tepe'de yer alan Çanakkale Şehitler Abidesi'ni ziyaret etmelisiniz. Çimenlik Kalesi, Conkbayırı Mehmetçik Parkı Yazıtları,Dur Yolcu yazısı, Son Ok Anıtı,İlk Şehitler Anıtı, Çamburnu Kalesi (Milli Park Merkezi), Conkbayırı Yeni Zellanda Anıtı ve Mezarlığı, Conkbayırı Atatürk Anıtı, Gözetleme Tepe Şehitlik Anıtı, Anzak Koyu ve Tören Alanı, Değirmen Burnu Tabyası rotasını izleyebilirsiniz. Çanakkale şehir merkezinde ise 1890 senesinde yaptırılan ve Gelibolu Savaşı’nda bombalanıp 1967 yılında restore edilen 'Aynalı Çarşı', Çanakkale Deniz Müzesi ve Kordon'u not alın. Çanakkale'ye kadar kadar gelmişken UNESCO’nun 1998 yılında Dünya Kültür Mirası Listesi’ne aldığı, Troya Antik Kenti girişinde bulunan Troya Müzesi'ni de mutlaka görmelisiniz. 

 

 


Üç imparatorluğa başkentlik yapan İstanbul'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı anlamlı bir şekilde karşılayabileceğiniz ilk adres Dolmabahçe Sarayı... Sultan Abdülmecid (1839-1861) tarafından yaptırılan saray mimari özellikleri kadar Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1927-1938 yılları arasında İstanbul’daki çalışmalarında burayı kullanması ve 10 Kasım 1938 yılında burada vefat etmesi nedeniyle de önem taşıyor. İstanbul'da bir hafta sonu geçirmeyi planlıyorsanız Dolmabahçe Sarayı ve sarayın yakınında Beşiktaş civarında yer alan Deniz Müzesi, Yıldız Parkı gibi adreslere alternatif onlarca seçenek düşünebilirsiniz. Henüz görmediyseniz Tarihi Yarımada elbette ilk rotanız olmalı!

Bonus: İstanbul'da Gizli 5 Yer


Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog