MODA - TASARIMCILAR

2023 MET Gala, efsanevi modacı Karl Lagerfeld’in kariyerine adanacak

Önümüzdeki yıl Mayıs ayında düzenlenecek olan MET Gala’nın teması belli oldu: 2019 yılında hayatını kaybeden efsanevi modacı Karl Lagerfeld ve kariyeri. 1 Mayıs 2023'teki Met Gala'nın ardından 5 Mayıs'tan itibaren Lagerfeld’in farklı dönemlerinden yaklaşık 150 tasarımı sergilenecek

2023 MET Gala, efsanevi modacı Karl Lagerfeld’in kariyerine adanacak

Her yıl teması merakla beklenen MET Gala’nın 2023’teki teması belli oldu. Mayıs 2023'te düzenlenecek MET Gala, 2019 yılında hayatını kaybeden efsanevi modacı Karl Lagerfeld'in kariyerine adanacak.

Lagerfeld’in tasarımları ve illüstrasyonları, Metropolitan Museum of Art'ın Kostüm Enstitüsü'nde sergilenecek.

Duyuru, bu sabah Paris'te US Vogue'un editörü ve serginin onursal eş başkanı Anna Wintour ve müzenin baş kostüm küratörü Andrew Bolton tarafından, Lagerfeld'in eski stüdyo ve kütüphanesinde düzenlenen bir basın toplantısında açıklandı. Chanel, Fendi ve Karl Lagerfeld markalarının üst düzey yöneticileri ile Chanel'in kreatif direktörü Virginie Viard, Lagerfeld’in sergi danışmanı olarak görev yapacak olan danışmanı Amanda Harlech ve Sylvia Fendi de basın toplantısına katılan isimler arasındaydı. Yapılan toplantıda serginin finansmanını esas olarak Chanel'in yanı sıra Fendi ve Lagerfeld’in kendi markası karşılayacak.

Bu, 2019'da ölen ve müze sergilerinden pek de hoşlanmadığı bilinen ünlü modacının gerçekten onaylamış olabileceği bir müze gösterisi olacak. ‘Karl Lagerfeld: Bir Güzellik Çizgisi’ adını taşıyacak olan sergi; Paris'teki altı yıllık kariyeri boyunca yaptığı çizimlerde ve yarattığı giysilerde ortaya koyduğu dili keşfedecek. Sergi, 50’li yıllara ve Lagerfeld’in Balmain'deki ve daha sonra Patou'daki zamanına kadar uzanacak. Chloé için yaptığı çalışmalar da sergiye dahil edilecek. 1 Mayıs 2023'teki Met Gala'nın ardından 5 Mayıs'tan itibaren yaklaşık 150 giysi sergilenecek.

Anna Wintour, basın toplantısında yaptığı konuşmada fikrin Lagerfeld'in 2019'da ölümünden kısa bir süre sonra doğduğunu söyledi. Efsanevi modacıyı bir arkadaş, ticaretin kralı, bir entelektüel ve şimdiye kadar tanıdığı en iyi insanlardan biri olarak nitelendiren Wintour, başlangıçta 2021 olarak planlanan etkinliğin Covid pandemisi nedeniyle ertelendiğini de sözlerine ekledi.

Andrew Bolton ise basın toplantısında, Lagerfeld'in mirasını değerlendirmek için çok erken olup olmadığı sorulduğunda, ilk başta öyle düşündüğünü söyledi. Fikrini değiştiren şeyin ise, ünlü modacı için Haziran 2019'da düzenlenen ve çalışma arkadaşlarının onunla ilişkilerinden bahsettiği anma töreni olduğunu belirtti: "Bunun anlatmak için harika bir hikaye olduğunu düşündüm. Lagerfeld'in izlenimci ve genellikle tuhaf eskizlerine uzun zamandır aşinayım. Ama fark etmediğim şey, her bir çizginin ve noktanın atölyedeki şefler için bir anlam ifade etmesiydi. Öylesine baktıklarında bile, giysiyi yaratmak için hemen kodunu çözebiliyorlar. Bu, gerçekten şovun odak noktası olacak. Gösteri temelde onun çiziminin göstergebilimiyle ilgili.”

Lagerfeld'i sık sık belgeleyen film yapımcısı Loic Prigent, sergi için çeşitli evlerden atölye şefleriyle röportajlar kaydedecek.

Önceki ve Sonraki
Haberler