İYİ HİSSET - BESLENME

Diyet etli bohça tarifi

Bayram sofrasını hafif lezzetler ile donatmak isteyenler için Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Berrin Yiğit özel bir tarif paylaştı.

profil
Berrin Yiğit
31.07.2020
Diyet etli bohça tarifi
  • 300 gram dana kuşbaşı
  • 10 adet yaprak marul (tercihen dış yaprakları)
  • 1 orta boy kabak
  • 1 orta boy kırmızı dolmalık biber
  • 1 büyük domates
  • 1-2 adet soğan
  •  4 diş sarımsak
  • 3 dal fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı zencefil rendesi
  • Tuz, karabiber, pul biber
     

Mutlaka okuyun: Kurban Bayramı'na özel 6 öneri


  • Eti çelik tencereye koyup suyunu bırakana kadar bekleyin. Ayıklayıp doğradığınız soğanları ekleyin.
  • Zar zar doğranmış kabak ve ince kıyım kırmızı dolmalık biberi ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin, tuz pul biber ve karabiberi ekleyin. 
  • Marulları 1-2 dakika haşlayın. 
  • Hazırladığınız malzemeyi eşit parçalara bölün. Marulların içine koyup bohça şeklinde sarın.
  • Bu bohçaları yanmaz tencereye dizin üzerine domates rendesi, azık zencefil rendesi, sarımsakları koyup yanmayacak kadar az su ilave edip hafif ateşte pişirin.
  • Pişerken en üste 3 dal fesleğen atıp pişirin. Afiyet olsun...

NOT: Et pişirirken en iyi sonucu döküm veya granit tencerelerde alıyorum. Teflon ve seramikte et su kaybediyor ve iyi pişmiyor.

Bonus: Portakallı diyet hindi tandır tarifi
 


Önceki ve Sonraki
Haberler