GÜZELLİK - PARFÜM

En iyi 10 yaz parfümü

Güzel kokmayı sevenler için parfüm, günlük hayatın vazgeçilmezlerindendir. İçerdikleri notalar, bazı parfümleri kış, bazı parfümleri de yaz mevsimi için daha ideal yapar. Yaz parfümleri daha çok çiçeksi, hafif, ferah notalara sahiptir. Sizler için sıcak yaz günlerinde ferah ve büyüleyici kokmanızı sağlayacak en iyi 10 parfümü seçtik

profil
BT Ekip
5.05.2023
En iyi 10 yaz parfümü

Chloe Nomade, yeni ve büyüleyici bir yolculuk vaad ediyor. Koku açılışındaki yasemin notasına, hurma ve armutun tatlı tonları eşlik ediyor. Bu duyusal kokuya vanilya ve kremsi sandal ağacı zenginlik katıyor. Kapanıştaki paçuli dokunuşu ise zarafetiyle bütün kokuyu mükemmelleştiriyor. Nomade Jasmin Naturel Intense Eau de Parfum yapay renklendirici içermiyor. Yüzde 100 doğal kökenli parfüm, doğal olarak elde edilen alkol ve su ile formüle edilen vegan bir koku sunuyor.


Michael Kors Gorgeous, sizi sarmalayan cesur, çiçeksi ve odunsu bir koku. Klasik, gür beyaz bir çiçek buketini modern şekilde yeniden yorumlayan Michael Kors Gorgeous, dumanlı tütün akorunun sıcaklığına sarılmış ve güçlü ahşap finalin gücüne dayanan büyüleyici bir çiçek aranjmanında hayat buluyor. Bu, Michael Kors kadınını karakterize eden iki tamamlayıcı nitelik olan iyimserlik ve rahatlığın bir birleşimidir.


Dylan Purple, parlak ve zarif bir koku. Taze hasat edilmiş portakal notalarının neşesi ışıltılı  bergamot notalarıyla harmanlanıyor. Frezyanın baş döndürücü kokuları, parlak mor renkte bir patlama yaratırken, yapraklarının narin aroması, hem yaygın hem de güçlü Mahonial ve Pomarose notaları ile yüceltiliyor. Belambre ve AmbrofixTM, yumuşak Iso E Super ve kremsi sedir ağacı ile vurgulanan iddialı, zarif ve canlı bir ton sağlıyor. Silkolide, kokuyu misk notası ve hafif meyveli vurgularla işaretliyor. 


Baş döndüren beyaz çiçeklerden oluşan bir buket, dünya metaforu olarak yaratılmış tılsımlı bir şişede saklanıyor. Kokunun içeriğindeki bergamot, Mısır'dan gelen portakal çiçeği ile aydınlık ve parlak bir başlangıç yaparken, Hindistan'dan gelen yasemin çiçeği ile bütünleşiyor. Son olarak, Virginia'nın taze sedir ağacı akorları, kompozisyonu imzalamak için Madagaskar’dan gelen beyaz misk ve vanilya ile buluşuyor.


Julia Roberts'ın gülümsemesinden ilham alan La Vie Est Belle, yaşamın güzelliğine dair evrensel bir bildiri niteliğinde. La Vie Est Belle'nin kalbi olan Iris çiçeği, üst notalarda siyah frenk üzümü ve armut, orta notalarda samim yasemini ve Tunus portakal çiçeği, alt notalarda ise tonka fasülyesi, vanilya ve pralin ile birleşiyor. Bu olağanüstü çiçeksi kokunun kalıcılığı sizi şaşırtacak, gün boyu bu zarif parfümün etkisinden çıkamayacaksınız.


Özgür ve büyüleyici bir kadının kokusu... Güçlü bir karaktere sahip odunsu ve amberimsi oryantal notalarıyla, yoğun ve vazgeçemeyeceğiniz bir parfüm olarak karşımıza çıkıyor.


L’Interdit, içeriğindeki beyaz çiçek buketi portakal çiçeği, yasemin ve sümbülteberin müthiş uyumundan oluşuyor. Beyaz notalara zıt olarak vetiver ve paçuli, topraksı koyu notaları oluşturuyor. Üst notalarda beyaz çiçek buketi, portakal çiçeği, orta notalarda yasemin, sümbülteber, alt notalarda ise vetiver ve paçuli bulunuyor.


Işıltılı notalara sahip meyveli çiçeksi bir Eau de Parfum olan My Burberry Blush; çiçek tomurcukları gibi duyuları yücelten bir koku. Kokuda gül yapraklarının narin notaları, gevrek elma ile zenginleştirilmiştir. Yasemin ve salkım arka planı ise kadınsı ve yoğun bir koku için bütünü tamamlıyor.


İlhamını yaratıcı Avant-Garde ve Fransız saf incelik ruhundan alan Ex Nihilo, çiçek notalarının çekiciliğiyle duyuları kışkırtıyor. Cildi tatlı ve büyüleyici ipeksi bir örtüyle kaplayan kokuya, özel ambalajıyla sınırlı sayıda parfüm tutkunu ulaşabilecek. Koku daha sonra Les Interdites Koleksiyonu’nun kalıcı bir üyesi olacak.


Euphoria Woman, kadınsı duygusallıktan ilham alan Calvin Klein euphoria eau de toilette, Açmak üzere olan bir orkide ve bir kadın bedeninin kıvrımlarını hatırlatan ışıltılı şişe, şehvetin modern bir yorumunu simgeliyor.Bu tutkulu ve kışkırtıcı koku, mirabelle eriğinin ışıltılı üst notalarını parlak bir orkide ve gül esansiyel tabanıyla birleştirerek sarhoş edici kibarlıkta bir esans yaratır.


Önceki ve Sonraki
Haberler