EĞLENCE - KÜLTÜR SANAT

2023’te Türkiye’de dijital platformlarda en çok izlenen 10 film ve dizi

Streaming rehberi JustWatch’un belirlediği listelere göre geçtiğimiz yıl, Türkiye’de dijital platformlarda filmler arasında en çok ‘John Wick: Bölüm 4’, diziler arasında ise ‘Wednesday’ izlendi

profil
BT Ekip
12.02.2024
2023’te Türkiye’de dijital platformlarda en çok izlenen 10 film ve dizi

Dünya çapında filmler, diziler ve spor yayınlarının yer aldığı en kapsamlı streaming rehberi olan JustWatch, izlemek istediklerinizi bulmanızı ve nereden izleyebileceğinizi öğrenmenizi kolaylaştırıyor. Streaming Listeleri ise, 140 ülkeden 500’ü aşkın dijital platformdaki 40 milyon tekil kullanıcı baz alınarak hazırlanıyor. 

Just Watch’un araştırmasına göre bu yıl film izlemek için en çok tercih edilen platformlar arasında Amazon Prime Video ve Disney+ yer alıyor. Amazon Prime Video’da yayınlanan ‘John Wick: Bölüm 4’, Türkiye’de dijital platformlarda izlenen filmler arasında birinci sırada yer alırken, onu Disney+’ta gösterimde olan ‘Avatar: Suyun Yolu’, ‘Galaksinin Koruyucuları 3’ ve ‘Menü’ takip ediyor. Netflix’ten yalnızca iki filmin yer aldığı listede tek yerli yapım olan ‘Dayı: Bir Adamın Hikayesi’ ise dokuzuncu sırada bulunuyor. 

Dijital platformlarda izlenen dizilerde en çok BluTV ve Disney+ tercih edilse de, listenin birinci sırasında Netflix orijinal yapımı olan ‘Wednesday’ yer alıyor. Onu, BluTV’de yayınlanan ‘Succesion’ ve ‘The Last of Us’ takip ediyor. Disney+’ın en popüler yapımlarından ‘Loki’nin yedinci, ‘The Mandolarian’ın ise onuncu sırada yer aldığı listede, BluTV yapımı yerli diziler ‘Sıfır Bir’ dördüncü, ‘Sokağın Çocukları’ da dokuzuncu sırada konumlanıyor.

  1. John Wick: Bölüm 4
  2. Avatar: Suyun Yolu
  3. Galaksinin Koruyucuları 3
  4. Menü
  5. Her Şey Her Yerde Aynı Anda
  6. Extraction 2
  7. Ant-Man ve Wasp: Quantumania
  8. Creed III: Efsane. Devam Ediyor
  9. Dayı: Bir Adamın Hikayesi
  10. Örümcek Adam: Örümcek Evreninde

  1. Wednesday
  2. The Last of Us
  3. Succession
  4. Sıfır Bir
  5. The Summer I Turned Pretty
  6. House of the Dragon
  7. Loki
  8. Miraculous: Tales of Ladybug & Chat Noir
  9. Sokağın Çocukları
  10. The Mandalorian

Önceki ve Sonraki
Haberler