EĞLENCE - KÜLTÜR SANAT

Babalar Günü'ne özel 5 film

Babalar Günü'nü kimi sahnelerde güldüren kimilerinde gözlerinizi dolduran sıcak aile filmleri ile kutlamaya ne dersiniz? Önerilerimizi bir araya getirdik...

profil
BT Ekip
21.06.2020
Babalar Günü'ne özel 5 film

Yönetmen: Bora Egemen
Oyuncular: Kıvanç Tatlıtuğ, Alihan Türkdemir, Sezai Aydın

Balıkçı olan bir babanın iletişim kuramayan oğlu ile yakınlaşma çabasını anlatan film, Türk sinemasının son dönemde en çok konuşulan yapımlarından... Bu dokunaklı hikayede Kıvanç Tatlıtuğ'un oyunculuğu göz dolduruyor. 


Yönetmen: Gabriele Muccino
Oyuncular: Will Smith, Thandie Newton, Jaden Smith

Will Smith'in En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar'a aday gösterildiği film bir gerçek hayat hikayesi... Chris Gardner iyi bir aile babasıdır ancak maddi olarak sıkıntı çekmektedir. Eşi evi terk eder ve baba oğul yalnız kalır. Bir süre sonra kira borcu nedeniyle evden atılan baba oğulu mücadele dolu günler beklemektedir. Chris kendisi ve oğlu için bambaşka bir hayat kurar. 


Yönetmen: Çağan Irmak
Oyuncular: Fikret Kuşkan, Hümeyra, Özge Özberk

Türk sinemasında 2000'li yılların en çok iz bırakan filmlerinden olan Babam ve Oğlum hem senaryosu hem de oyunculukları ile hayranlık uyandıran bir yapım. İstanbul Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Film , En İyi Erkek Oyuncu (Fikret Kuşkan) ve En İyi Kadın Oyuncu (Şerif Sezer) ödüllerini alan yapım 12 Eylül gecesi dünyaya gelen, doğumda annesini kaybeden ve babasından başka akraba tanımayan küçük bir çocuğun ekseninde geçiyor. Bir gün babası artık dedesinin yanına gideceklerini söyler ve baba oğul memleketleri olan kasabada yaşamaya başlarlar. Buraya neden geldikleri ise bir süre sonra ortaya çıkar.


Yönetmen: Roberto Benigni
Oyuncular: Roberto Benigni, Horst Buchholz, Marisa Paredes

Roberto Benigni'ye En İyi Erkek Oyuncu ve Yabancı Dalda En İyi Film (İtalya) Oscar ödüllerini kazandıran yapım En İyi Müzik Ödülü (Nicola Piovani) de dahil olmak üzere 3 dalda Oscar ödülüne sahip. Holocaust kurbanı olan, toplama kampına götürülen bir aileyi anlatan yapım olağanüstü senaryosu ve oyunculukları ile hafızalara kazındı.


Yönetmen: Francis Ford Coppola
Oyuncular: Marlon Brando, Al Pacino, James Caan

Hollywood sinemasının kült yapımlarından olan Baba, New York'un ünlü ve güçlü İtalyan Mafya ailesini konu alıyor. Corleone ailesinin hayatta kalma savaşını anlatan yapım En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Uyarlama Senaryo dallarında Oscar sahibi...

Bonus: Anneler Günü'ne Özel 5 Film


Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog