YAŞAM - YEME - İÇME
Yer fıstığı soslu tavuk tarifi Beş dakikada sağlıklı ve muhteşem lezzetli bir tavuk yapmaya ne dersiniz?
Hızlı geçen yaşantımızda mutfaktaki geçirdiğimiz vakitler azalırken beklentilerimiz yükseliyor. Her geçen gün yeni tatlar ve beslenme programları çıkıyor, bunları evinizde hızlı bir şekilde yapabilmeniz mümkün. Bu tarif ile yeni trendleri yakalayabilecek ve pratik bir şekilde uygulayabileceksiniz.

Sınırlı sayıda malzeme kullanarak sınırsız bir lezzet sağlayan yer fıstığı soslu tavuk tarifi sizleri bekliyor.

- Malzemeler: • 2 adet kemiksiz tavuk but
• Zeytinyağı
• Tuz, karabiber
• Sos için: 100 gr yer fıstık içi kabuksuz, 1\2 çay bardağı tahin, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber
• Akdeniz yeşillikleri
• Çektirilmiş balzamik sos


- Yapılışı: • Tavuklar tuz, karabiber ve zeytinyağı ile marine edilir, ızgarada veya tavada pişirilir.

• Sos için yer fıstıkları blenderdan sos kıvamına gelene kadar geçirilir, içerisine zeytinyağı, tahin, tuz ve karabiber eklenir kızarmış tavuğun üzerine dökülerek servis edilir.

• Çektirilmiş balzamik sos: 1 çay bardağı balzamik sirkesi, 1 yemek kaşığı toz şeker, 2 dal taze kekik, 1 dal taze biberiye ile tavada 2 temek kaşığı kalana kadar çektirilir.

• Yeşilliklerin üzerine dökülerek servis edilir.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler