YAŞAM - YEME - İÇME
Yenilebilir yılbaşı süsleri ve kurabiyeleri Hem yılbaşı ağacını süslüyor hem de ağızda kıyır kıyır dağılan kıvamı ve bademli şekerli lezzetiyle damaklarda şenlik yaratıyor. Son zamanlarda pişirdiğim en nefis kurabiyelerden biri bu!
Tereyağ ve şekerin kokusunu alırken fonda da limon eşlik ediyor. Üstelik yeni yıl ruhuna çok çok yakışıyor.

Hamuru hazırlaması çok pratik. Tek dikkat edilmesi gereken buzdolabında soğutma süresi. Onun dışında püf noktaları olan bir kurabiye tarifi değil bu, çok kolaylıkla yapabileceksiniz. Ben halka şekli verip kurdelalarla bağladım, bir kısmı da çam ağacıma dekor oldular. Evi saran mis kokuları öyle cezbedici ki insan yememeye dayanmakta zorlanıyor! Dolayısıyla siz de ister süs olarak kullanıp birkaç gün sonra tadına varın, ister çay saatinde çayınıza eşlik etsin, ister sevdikleriniz için bir hediye paketinde yerini alsın. El emeğinin yerini hangi hediye alabilir öyle değil mi? Üstelik böylesine mis kokulu, mutluluk verme garantiliyse…

Çocuklarınız ve sevdiklerinizle mutfakta yeni yıl kurabiyeleri pişirme vaktidir şimdi. Fırından yayılan kokusu evinizi ve ruhunuzu sarsın, ağız tadıyla musmutlu yıllar olsun! 

- Malzemeler: • 220 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
• 140 gr (1/2 + 1/4 su bardağı) toz şeker
• 10 ml (1 yemek kaşığı) süt
• 4 gr (1/2 çay kaşığı) tuz
• Yarım limonun kabuğunun rendesi
• 300 gr (2 su bardağı + 2 yemek kaşığı) un
• 2 gr (1/2 tatlı kaşığı) kabartma tozu
• Üzerine serpmek için: 1 adet çırpılmış yumurta, 50 gr(1/2 su bardağı) file badem , 25 gr (2 yemek kaşığı) toz şeker


- Yapılışı: • Büyük boy bir çırpma kabında tereyağını şeker, süt, tuz ve limon rendesi ile birlikte 2 dakika kadar hızlı devirde kabarıp birbirleriyle güzelce bütünleşene kadar çırpın.

• Un ve kabartma tozunu da ekleyin ve hamur haline gelince bir streç filme hamuru döküp güzelce sarıp buzdolabında 1 saat soğumaya bırakın.

• Fırınınızı 160 derecede ısıtmaya başlayın. İki adet fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin.

• Önce tezgahınızı, merdanenizi ve ellerinizi güzelce unlayın ve hamuru tezgaha koyup açmaya başlayın. (Arada bir unlamayı ihmal etmeyin.)

• Yaklaşık 3mm kalınlığında bir hamur elde edince önce yuvarlak bir aparatla, sonra ondan çok daha küçük boy bir kurabiye aparatıyla hamurdan kesin.

• Tüm kestiklerinizi tepsilerinize yerleştirin. Üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sürün, file badem ve toz şeker serpiştirin ve fırına verin.

• Fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirdikten sonra çıkartabilirsiniz. (Çabuk yanıyorlar, mutlaka gözlemleyin!)

• İster görsellerdeki gibi kurdelalarla bağlayıp ağacınızı süsleyin, ister hediyelik kutulara doldurun ister kendinize saklayın.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler