YAŞAM - YEME - İÇME
Yaza merhaba ızgarası: Sebzeli şiş Sağlıklı ve lezzetli yemekler yiyerek formda kalmak istiyorsanız sizler için hazırladığım ızgara sebzeli şişe bayılacaksınız.
Havaların ısınmasının şerefine bu hafta sizi sağlıklı ve bir o kadar da lezzetli bir tarif bekliyor.

Malum yaz geliyor, deniz kum güneş üçlemesi için diyetler yapılmaya başlandı. Diyet denildiğinde her zaman korkardım. Hoş bu güne kadar yaptığım da söylenemez. Fakat etrafımdan duyduklarım benim içimi ürpertmeye yetmişti. Özellikle kulaktan dolma diyetleri yapan ve sonradan rahatsızlanan kişileri duydukça üzülüyordum. Kendime sağlıklı beslenmeyi amaç edindim böylelikle kendimi tanıyıp neye ihtiyacım olup olmadığını buldum.

Yeni lezzetlere çok açık biriyim, fakat bu lezzetleri kendim uygularken mümkün olduğu derecede sağlıklı bir hale sokmaya çalışıyorum. Kebap düşkünlüğümüz inkâr edilemez bunu daha sağlıklı bir şekle getirerek sunmaya çalıştım. 

Bakalım bu tarifi siz nasıl bulacaksınız. Afiyet Olsun!

- Malzemeler: • 1 adet kabak
• 1 adet yeşil dolmalık biber
• 1 adet kırmızı taze biber
• 1 adet sarı taze biber
• 1 adet kırmızı soğan
• 1 paket cherry domates
• 6-8 adet mantar
• 150 gr biftek
• 150 gr tavuk göğüs
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 2 diş sarımsak
• Tuz, karabiber


- Yapılışı: • Ahşap çöp şişlerinizi 30 dakika su dolu bir kabın içerisinde bekletin (ocağa veya ızgaraya koyduğunuzda yanmaması için)

• Sebzeleri küpler halinde doğrayın.

• Eti ve tavuğu iki parmak kalınlığında şeritler halinde kesin, tuz ve karabiber ve sarımsak ile marine edin.

• Sarımsağı tuz ile birlikte güzelce ezin, zeytinyağı ve karabiber ekleyip sebzelerle karıştırın.

• Şişe sebzelerden ve etlerden istediğiniz sıra göre takıp tavada veya mangalda pişirip afiyetle tadına varın.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler