YAŞAM - YEME - İÇME
Yaz tatiline özel: Kıvrık patates tarifi Dışarıda severek yediğimiz, hem görünümü hem lezzetiyle kalbimizi çalan kıvrık patatesleri evde yapmaya ne dersiniz?
Çocukların da tatil favorisi olacak bu lezzeti hazırlamak için ihtiyacınız olan sadece birkaç malzeme...
- Malzemeler: • 2 adet haşlanmış patates püresi
• 2 yemek kaşığı süt
• 1 adet yumurta sarısı
• 3 yemek kaşığı rendelenmiş mozarella peyniri
• 3 yemek kaşığı mısır nişastası
• 1 çay kaşığı sarımsak tozu
• Kızartmak için sıvı yağ
• Sunum için mayonez, kıyılmış maydanoz, 1 çay kaşığı toz paprika, 2 damla acı sos


- Yapılışı: • Malzemelerin hepsini bir yoğurma kabında pürüzsüz olana kadar karıştırın ve krema torbasının içerisine doldurun.

• Sıvı yağı tavada kızdırdıktan sonra patates torbasını dilediğiniz şekillerde sıvı yağın üzerine sıkın.

• Her iki tarafının da piştiğinden emin olup havlu kağıt serdiğiniz tabağa alın ve fazla olan yağını çektirin.

• Sunum için mayonez, kıyılmış maydanoz, bir çay kaşığı toz paprikayı ve acı sosu karıştırıp şekilli patateslerinizle servis edebilirsiniz.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler