YAŞAM - YEME - İÇME
Üzüm soslu kuzu pirzola Taze Üzüm soslu ile tatlandırılmış kuzu tacı, siyah pirinç ve kök sebzeler eşliğinde...
Izgara, fırın ya da sulu yemek şeklinde olsun et yemeklerini seviyoruz toplum olarak. Üzüm soslu bu tarif, özellikle davet sofralarınızda lezzetiyle olduğu kadar görünümüyle de beğeni toplayacak.

Türk milleti olarak vazgeçemediğimiz bir alışkanlığımız sanırım eti çok seviyor olmamızdır. Et, iyi bir marinasyondan geçirilip doğru bir şekilde pişirilir ise karşı konulmaz bir hal alıyor.Lezzetlerde farklılıklar düşüncelerimizi, düşüncelerdeki farklılıklarda yaşam kalitemizi arttırmaya yardımcı oluyor. Bu düşünceden yola çıkıp bugün sizlere belki çok farklı gelebilecek bir tadı ortaya çıkartmak istedim: Tatlı ve mayhoş olan bu üzüm sosunu, kuzu pirzolayla birleştirdim. Tarifin tadını çıkartmanızı dilerim.

- Malzemeler: • 2 adet 6 ‘lı kuzu kalem pirzola
• 2 diş sarımsak
• 2 dal taze kekik
• 3-4 adet tane karabiber
• 1\4 limon suyu
• 90 ml zeytinyağı
• bir miktar tuz
• 140 gr/1 bardak kırmızı pirinç
• 30 gr tereyağı
• Bebek patates
• Arpacık soğan
• Bebek havuç
• 1 dal biberiye
• 2 diş sarımsak


- Yapılışı: • Kuzu pirzolalarını sarımsak, limon suyu, zeytinyağı, tane karabiber ve kekik ile karıştırarak marine ediyoruz

• Oda ısısında 30 dakikada marinasyon işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Etin üzerindekitane baharatları toparlayıp, kızgın tavada mühürlüyoruz ve 20 dakikalığına 180 derecedeki fırına veriyoruz.

• Siyah pirinç için, suyu kaynatıp, tuzu ve zeytinyağını ekleyip pirinçleri 25 dakika haşlayın. Süzüp kenara alın.

• Sonrasında 2 yemek kaşığı tereyağı ile soteleyin.Kök sebzeleri hazırlamak için, patates, havuç ve arpacık soğanı biberiye ve zeytinyağı ile marine ediyoruz.

• Daha sonra bir folyonun içine alıp, 200 derecelik fırında 15-20 dakika arasında pişiriyoruz.

• Sıra geldi üzüm sosuna. 150 gr kırmızı taze üzüm ve 40 gr tereyağına ihtiyacımız var.Kırmızı üzümlerin çekirdeklerini çıkartın, blender’dan geçirip tavaya alın.

• Bir miktar kıvam verdikten sonra tereyağı ile bağlayın.

• Sunum sırasında tabağın bir köşesine pilav ve kök sebzeleri yerleştirin. Tabağın diğer yanına fırından çıkarttığınız kuzu tacını koyun ve üzerine üzüm sosunu dökerek servis edin.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler