YAŞAM - YEME - İÇME
Tiramisu Panna Cotta Ağızda eriyen yapısı ve pratik yapılışı ile gönülleri fetheden bir tarif…
Tiramisu Panna Cotta
Tiramisu Panna Cotta
Enfes iki İtalyan tatlısının birleştiği enfes bir lezzet. Tiramisu tadında Panna Cotta. Çok hafif bir sütlü tatlı olan "Panna Cotta", içeriğindeki hafif peynir aroması ve kahve ile birleşince damakta Tiramisu’nun tadını da hissettiriyor.

Panna Cotta İtalyanca "pişmiş krema" anlamına geliyor.

Yaparken sebebini anlayacaksınız.Hafif lezzetinin yanısıra fazlasıyla çeşitlendirilebilir olması da bu tatlının tercih sebebi. Aynı tarifle çok sayıda Panna Cotta çeşidi yaratabilirsiniz; lavantalı, karamelli, çikolatalı, çilekli ve daha fazlası.. Tarifin ana malzemesi olup içinde çok az miktarda yer alan toz jelatin ise olmazsa olmaz. Artık neredeyse her pasta malzemeleri satan dükkanda yer aldığı için bulamama gibi bir sıkıntınız olacağını düşünmüyorum. Hafif jölemsi puding kıvamını jelatine borçlu olduğu için elemeniz veya yerine başka malzeme koymanız tarifi tamamen değiştirecektir.

Bu şekliyle deneyip kahvenin bu tatlıdaki uyumuna hayran kaldıktan sonra siz de yaratıcılığınızı konuşturun ve ortaya kendi Panna Cotta'nızı çıkartın!

Bon appétit!


Önceki ve Sonraki
Haberler