YAŞAM - YEME - İÇME
Tiramisu Panna Cotta Ağızda eriyen yapısı ve pratik yapılışı ile gönülleri fetheden bir tarif…
Enfes iki İtalyan tatlısının birleştiği enfes bir lezzet. Tiramisu tadında Panna Cotta. Çok hafif bir sütlü tatlı olan "Panna Cotta", içeriğindeki hafif peynir aroması ve kahve ile birleşince damakta Tiramisu’nun tadını da hissettiriyor.

Panna Cotta İtalyanca "pişmiş krema" anlamına geliyor.

Yaparken sebebini anlayacaksınız.Hafif lezzetinin yanısıra fazlasıyla çeşitlendirilebilir olması da bu tatlının tercih sebebi. Aynı tarifle çok sayıda Panna Cotta çeşidi yaratabilirsiniz; lavantalı, karamelli, çikolatalı, çilekli ve daha fazlası.. Tarifin ana malzemesi olup içinde çok az miktarda yer alan toz jelatin ise olmazsa olmaz. Artık neredeyse her pasta malzemeleri satan dükkanda yer aldığı için bulamama gibi bir sıkıntınız olacağını düşünmüyorum. Hafif jölemsi puding kıvamını jelatine borçlu olduğu için elemeniz veya yerine başka malzeme koymanız tarifi tamamen değiştirecektir.

Bu şekliyle deneyip kahvenin bu tatlıdaki uyumuna hayran kaldıktan sonra siz de yaratıcılığınızı konuşturun ve ortaya kendi Panna Cotta'nızı çıkartın!

Bon appétit!

- Malzemeler: • 240 ml (1 su bardağı) süt
• 2 buçuk tatlı kaşığı toz jelatin
• 350 gr (1 buçuk su bardağı) krema
• 70 gr (1/3 su bardağı) toz şeker
• 3 yemek kaşığı kahve likörü (opsiyonel)
• Üzerine serpmek için; kakao veya toz espresso
• 2 yemek kaşığı espresso tozu
• 1/4 su bardağı mascarpone peyniri


- Yapılışı: • Orta boy bir tencereye sütü koyun, üzerine jelatini serperek koyun ve ocakta kısık ateşte jelatin sütün içinde çözülene kadar spatula ile karıştırın. Jelatin tamamen sütte çözülünce altını kapatın.

• Başka bir orta boy tencereye krema ve mascarpone peynirini koyun ve çırpma teli ile karıştırın. Toz şeker, likör ve espressoyu da ekleyin ve orta ateşte toz şeker içinde çözülene kadar karıştırın ve altını kapatın.

• Sütlü karışımı kremalı karışımla birleştirin, karıştırın ve cam veya alüminyum kalıplarınıza bölüştürün. (Benim karışımımdan yaklaşık 6 adet mini boy çıktı)

• Buzdolabına koyun ve tamamen sertleşene kadar 4 saat, veya tercihen 1 tam gün bekletin.

• Servis etmeden önce kalıbın çevresine sıcak su dökün veya çok sıcak bir bezi kalıbın dış tarafına sarın. İnce bir bıçakla panna cottanın çevresinden geçin ve ters çevirerek tabağa aktarın.

• Üzerine kakao serpin ve servis edin.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler