YAŞAM - YEME - İÇME
Sonbaharın habercisi: Havuçlu Pasta Nemli havuçlu tarçınlı keki, hafif kremasıyla birleşince dillere destan lezzete sahip bir sonbahar pastası oldu.. Evi kaplayan o mis tarçın kokusunun eşliğinde yazıyorum bu tarifi..
Sonbaharın habercisi: Havuçlu Pasta
Sonbaharın habercisi: Havuçlu Pasta
Sonbaharın bu güzel günlerinde hemen her evde pişen havuçlu keki bir şahesere dönüştürün, bir fincan çay eşliğinde tadına inanın doyum olmuyor..

İki katlı pasta yapma fikri biliyorum ki hemen herkesin gözünü korkutuyor. Kekini pişirip eşit şekilde ortadan ikiye kesme endişesine  son verecek bir tariff bu! İki adet aynı ölçülere sahip yuvarlak kek kalıbınız olduğu takdirde kek harcını eşit şekilde kalıplara paylaştırdıktan sonar fırına veriyorsunuz. Böylece eşit iki kalın kek katınız olmuş oluyor, gösterişli bir pastanın ilk ve en önemli adımını tamamlamış oluyorsunuz bile. Geriye ise sadece kremasını hazır ettikten sonra keklerin ortasına ve etrafına yayıp keyfinize göre süslemesi kalıyor.

Porsiyonluk  pişirmek  isteyenler için bir fikir; cupcake kalıplarında pişirdiğiniz keklerin üzerine kremayla şekil vererek butarifi havuçlu cupcake haline de getirebilirsiniz. Özel günleriniz yakınsa bir cupcake kulesi veya fotoğraftaki gibi koca bir yaş pasta eşliğinde kutlamak şahane olmaz mı? 


Önceki ve Sonraki
Haberler