YAŞAM - YEME - İÇME
Somonlu kremalı yaz makarnası Bu hafta sizlerle dilerseniz öğrenciler için hızlı ve besleyici bir tarif, dilerseniz de dostlarınıza vereceğiniz şık bir akşam yemeği için alternatif paylaşıyorum.
Balık yemeği her zaman daha çok sevmişimdir. Sonsuz bir mavinin içinden çıkan o eşsiz deniz canlılarının tadı nasıl kötü olabilir ki? Hele parmesan peyniriyle birleşince ağızda bıraktığı o hafif ekşimsi, tuzlu ve kristalize tat... Sanırım yine diyeti bozacağım iyisi mi susayım da tarifim konuşun!
- Malzemeler: • 1 paket Fusilli Lunghi makarna (kalın spagetti veya daha farklı bir makarna da seçebilirsiniz.)
• 200 gr kadar somon füme
• 1 kırmızı soğan (ince ince doğranmış)
• 4 yemek kaşığı tereyağı
• Dereotu (2 yemek kaşığı kadar doğranmış ve 1 tutam bütün servis tabağını süslemek için)
• 1 fincan rendelenmiş parmesan peyniri
• 1 diş sarımsak
• 200 ml krema
• 1 dal biberiye
• 1 çay bardağı beyaz şarap
• Bir tutam muskat
• Tuz
• Karabiber


- Yapılışı: • Tencere içerisinde tuzlu suda makarnayı haşlamaya başlayın.(Eğer al-dente seviyorsanız paketin üzerinde yazan dakikadan bir dakika önce ocaktan alın.)

• Orta ateşte tavada tereyağını eritin ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.

• Beyaz şarabı ekleyip soğanların çekmesini sağlayın. Krema, dereotu ve parmesan peyniri de ilave edip karıştırın.

• Hafif kaynamaya başladığında ocağın altını çok kısık ayara getirip somonları ekleyip karıştırmaya devam edin.

• Suyunu süzdüğünüz makarnaları krema sosunun içerisine alıp yavaşça sosu yedirin.

• Arzunuza göre tuz, karabiber ve muskat ilave edince yemeğimiz hazır.

• Dereotu veya maydanozla da servis edebilirsiniz.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler