YAŞAM - YEME - İÇME
Sofraları şenlendiren 3 farklı meze Birbirinden lezzetli , sağlıklı ve yapımı hızlı mezeler sizleri bekliyor.
İster büyük sofralarınızda, ister zamanınızın olmadığında hazırlaması pratik bir seçenek olarak tercih edebileceğiniz üç farklı meze tarifi paylaşıyorum bu hafta.

Bir mezede olması gerekenler basittir. Birkaç ana malzeme ve yan türevlerini birleştirip hoşunuza giden renkleri de eklediğinizde müthiş bir atıştırmaya kavuşuyorsunuz. Mezelerin olmazsa olmazlarına geldiğimizde, sarımsak genelde başı çeken oluyor, daha sonrasında bir miktar baharat geliyor ve tatlar tavana zıplıyor. En önemlisi ve vurucu nokta ise limon, nar ekşisi veya sirkenin mezeye verdiği asit tatların daha baskın olmasını ve doyumsuz lezzeti taçlandırıyor. Üzerine döktüğünüz soğuk sıkım sızma zeytinyağı ise unutulmazı oynayan başrol oyuncusuna dönüşüyor.  Yemekleri şekillendirmek elinizde, her zaman söylediğim gibi sağlıklı ve lezzeti bir tabağı masaya koyarak, sizi ve sevdiklerinizi mutlu etmeyi seviyorum. Afiyetler olsun.

- Malzemeler: • Köz patlıcan salatası için: 2 adet közlenmiş patlıcan, 1 adet közlemiş kırmızı biber, 1 adet sivri biber, 1 adet kırmızı soğan, 1 adet domates, 1\4 bağ maydanoz, 1-2 yemek kaşığı nar ekşisi, 1\4 narın tanesi, 1 avuç ceviz, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz
• Haydari için: 2 su bardağı süzme yoğurt, 100 gr beyaz peynir, 1 çay kaşığı kuru nane, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 diş sarımsak, 6-7 yaprak taze nane, 1\2 Çay Kaşığı kimyon, tuz
• Pastırmalı humus: 2 su bardağı haşlanmış nohut, 1\2 çay bardağı tahin, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı kimyon, 1 diş sarımsak, 1\2 limon, 50 gr pastırma, 30 gr tereyağı, 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber, 2 yemek kaşığı çam fıstığı


- Yapılışı: • Patlıcanları ve kırmızı biberimizi ocakta veya fırında közlüyoruz. (Fırında 15-20 dakika arası 200 derecede. Patlıcanları delmeyi unutmayın), Diğer bütün malzemelerimizi yemeklik doğruyoruz ve közlenmiş patlıcan ile karıştırıyoruz.

• Narı ayıklayıp tanelerini ekliyoruz. Nar ekşisini, tuzunu da ekleyip servis etmeden önce dolapta soğutuyoruz zeytinyağı gezdirip afiyetle yiyoruz.

• Haydari: Tam yağlı beyaz peynirimizi bir çatal yardımı ile eziyoruz. Üzerine ezdiğimiz sarımsağı, tuzu, süzme yoğurdu, kuru naneyi, zeytinyağını, taze naneyi ve kimyonu ekliyoruz, dolapta servisten önce dinlendiriyoruz

• Üzerine zeytinyağı gezdirip taze naneler eşliğinde keyfini çıkartıyoruz.

• Pastırmalı Humus: Daha önceden haşladığımız nohutları bir su bardağı su ile bir taşım kaynatalım. Nohutlarımızı blender yardımı ile püre haline getirelim.

• Üzerine tahin, zeytinyağı, kimyon, sarımsak ve limon suyunu ekleyip bir kere daha blenderdan geçirelim.

• Pastırmalarımızı tereyağında 3-4 dakika kadar kızartalım ve kenara alalım. Aynı tavadaki tereyağında çam fıstıklarımızı pembeleştirelim, kenara alırken toz kırmızı biberimizi dökelim.

• Humusumuzu tabağımıza koyalım, üzerine pastırmayı ve tereyağlı fıstıklarımızı döküp afiyetle yiyelim.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler