YAŞAM - YEME - İÇME
Sağlıklı bir seçenek: Taze otlu bakliyat salatası Yazın formunuzu koruyabileceğiniz hafif mi hafif bir salata tarifiyle karşınızdayız.
Uzun ve yorucu yaz günlerinde zinde kalmak için hazırladığım muazzam bir tarif... Taze otlu bakliyat salatası, bu saltayı yedikten sonra normal salata yiyebileceğinizi zannetmiyorum. İçerisinde her türlü zenginliğin bulunduğu bu doğa harikası salata sizi ve sevdiklerinizi mutlu edecektir.
- Malzemeler: • 1 adet kırmızı soğan
• 1 adet kırmızı taze biber
• 1 adet sarı biber
• 1 avuç cherry domates
• 1 avuç haşlanmış kuru fasulye
• 1 avuç haşlanmış nohut
• 1 avuç haşlanmış nohut
• 1 avuç haşlanmış karabuğday
• 1 avuç haşlanmış yarma
• 1\2 avuç taze nane
• 1 avuç dereotu
• 1 avuç maydanoz
• 3 adet kırmızı erik
• 1 adet armut
• 1 adet salatalık
• 100 gram keçi peyniri
• Sos için: 1 limon suyu, 2 yemek kaşığı nar ekşisi, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber, 1 tutam kuru nane, 1 tutam kuru kekik, 1 tutam pul biber.


- Yapılışı: • Bakliyatları bir gün öncesinde suya koyun.

• Baliyatları yumuşayana kadar haşlayın ( fazla olan bakliyatları buzluğa bir buz dolabı poşeti ile koyabilirsiniz)

• Nane, maydanoz ve dereotunu iri parçalar halinde kıyın.

• Sebzeleri ve meyveleri küçük küpler halinde doğrayın, bakliyatlar ile karıştırın.

• Üzerine keçi peynirini serpin ve sosu gezdirerek afiyetler yiyin.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler