YAŞAM - YEME - İÇME
Sağlıklı bir alternatif: Fırında mücver Mücveri yağda kızartarak kalori bombasına dönüştürmek yerine fırında sağlıklı bir şekilde pişirerek tadına varmaya ne dersiniz?
Sağlıklı yaşamaya karar verdikten sonra kızartmaları hayatımda azaltıp sebzelerden mümkün olduğu kadar verim almaya çalıştım. Bazı sebzelerin yağ ile etkileşime girip lezzetlerinin yukarı çıktığını araştırmalarım neticesinde gördüm. Pişirme yöntemlerini bir miktar değiştirerek bu lezzeti yakaladım.

Çocukluğumda sebzeler ile mücadelemi daha öncede belirtmiştim. Sebzeleri yenilebilir yapmayı seviyorum ve artık sebzeleri de yiyebiliyorum. Şekilleri, dokuları ve pişirme tarzlarını değiştirmem onları benim için cazip hale getiriyor.

Mücveri genelde evimizde yaptığımızda her yer yağ olur sebzenin düşük kalorisi bize kızartmanın yüksek kalorisi ile dönüş yapar. Kızartmada aldığımız lezzeti fırında pişirerek de alabiliriz.

ABD’de vejetaryen arkadaşlarıma mücver ile hamburger yapıyordum. İçerisine süzme yoğurt ekleyip güzelce tadını çıkartıyorduk. Şimdi bu aslında eski olan fakat pişirme yöntemi yeni olan mücverimi sizinle paylaşıyorum.

- Malzemeler: • 3 yemek kaşığı un
• 2 adet kabak
• 1 adet küçük boy kırmızı soğan
• Bir tutam dereotu
• Bir tutam maydanoz
• Tuz, karabiber
• 1\2 çay bardağı zeytinyağı
• 100 gr beyaz peynir
• 1 çay kaşığı pul biber
• 1 adet yumurta
• Üzeri için: 1 su bardağı süzme yoğurt, bir tutam dereotu 1 diş sarımsak, tuz


- Yapılışı: • Kabaklar rendelenir, bir tülbenttin veya gıdaya uygun bonenin içerisine alınır güzelce suyu sıkılır.

• Suyunun sıkılmasının nedeni unu mümkün olduğu kadar az eklemek.

• Kırmızı soğan da rendelenir kabakların içerisine eklenir.

• Sırası ile diğer malzemelerde eklenir, (doğranmış maydanoz, dereotu, parçalanmış peynir, yumurta, un, tuz, pul biber ve karabiber)

• Malzemeler güzelce karıştırılır, fırın tepsisine istenilen şekilde veya cup cake kalıbına konularak 180 c derecelik önceden ısıtılmış fırına 20 dakikalığına verilir.

• Mücverimiz fırında iken süzme yoğurt sarımsak ve tuzu güzelce karıştırarak sıkma torbasına alalım.

• Fırından çıkan mücverlerimizin üzerine istediğimiz şekilde sıkalım birer cherry domates ile süsleyelim, afiyetle yiyelim.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler