YAŞAM - YEME - İÇME

Sağlıklı bir alternatif: Fırında mücver

Mücveri yağda kızartarak kalori bombasına dönüştürmek yerine fırında sağlıklı bir şekilde pişirerek tadına varmaya ne dersiniz?

Sağlıklı bir alternatif: Fırında mücver
Sağlıklı bir alternatif: Fırında mücver
Sağlıklı yaşamaya karar verdikten sonra kızartmaları hayatımda azaltıp sebzelerden mümkün olduğu kadar verim almaya çalıştım. Bazı sebzelerin yağ ile etkileşime girip lezzetlerinin yukarı çıktığını araştırmalarım neticesinde gördüm. Pişirme yöntemlerini bir miktar değiştirerek bu lezzeti yakaladım.

Çocukluğumda sebzeler ile mücadelemi daha öncede belirtmiştim. Sebzeleri yenilebilir yapmayı seviyorum ve artık sebzeleri de yiyebiliyorum. Şekilleri, dokuları ve pişirme tarzlarını değiştirmem onları benim için cazip hale getiriyor.

Mücveri genelde evimizde yaptığımızda her yer yağ olur sebzenin düşük kalorisi bize kızartmanın yüksek kalorisi ile dönüş yapar. Kızartmada aldığımız lezzeti fırında pişirerek de alabiliriz.

ABD’de vejetaryen arkadaşlarıma mücver ile hamburger yapıyordum. İçerisine süzme yoğurt ekleyip güzelce tadını çıkartıyorduk. Şimdi bu aslında eski olan fakat pişirme yöntemi yeni olan mücverimi sizinle paylaşıyorum.


Önceki ve Sonraki
Haberler