YAŞAM - YEME - İÇME
Sağlıklı atıştırmalık müsli tarifi İzem Armağan bu hafta sizler için sağlıklı bir ara öğün alternatifi olan müsliyi lezetli bir tarifle sunuyor.
İçeriğindeki lifler sayesinde uzun süre tok tutan, bağışıklığı güçlendiren, sindirimi kolaylaştıran müsli Ramazan süresince sahurda tüketebileceğiniz en ideal besinler arasında. Üstelik hazırlaması da bir o kadar kolay!
- Malzemeler: • 1 çay bardağı kadar müsli
• 2 çay kaşığı esmer şeker
• 2 adet armut
• 2 adet yeşil elma
• 1 avuç fındık
• 1 adet vanilya çubuğu
• 1/2 çay bardağı su


- Yapılışı: • Fırınınızı 190 dereceye ayarlayın.

• Armutları ve elmaları ortadan ikiye bölüp fırın tepsinizin içerisine yerleştirin.

• İçerisine 2 çay kaşığı esmer şeker, 1/2 çay bardağı suyu ve parçalanmış fındıkları ekleyin.

• Vanilya çubuğunu da ortadan ikiye ayırıp içerisindeki çekirdekleri çıkartın. Armutları ve elmaların üzerine gelecek şekilde sürüp önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin.

• Müsli ve sütü bir kasenin içerisine alıp fırında hazırlamış olduğunuz elmaları ve armutları ekleyebilirsiniz.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler