YAŞAM - YEME - İÇME
Sabah kahvaltılarına özel kıymalı patates İzem Armağan bu hafta sizlere dilerseniz pratik bir akşam yemeği olarak, dilerseniz kahvaltı sofrasının en lezzetli seçeneği olacak kıymalı patates tarifi hazırladı. Bu hafta kimler bu tarifi deniyor?

Malzemeler

-1 adet soğan
-1 adet küp şeklinde doğranmış patates
-350 gram kıyma ( tam ya da az yağlı size bırakıyorum)
-2 adet kırmızı biber
-2 dal taze kekik
-1 çay kaşığı toz paprika
-1 kase rendelenmiş çedar peyniri
-1 kase rendelenmiş kaşar
-Zeytinyağı
-Tuz ve karabiber

Yapılışı

1- Fırını 180 dereceye ayarlayın.

2- Soğanları ve kırmızı biberi yemeklik doğrayıp bir yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun. Renkleri hafif dönünceye dek kavurma işlemini sürdürün. 

3- Kıymayı ilave edip kavurma işlemine devam edin. 

4- Küp küp doğramış olduğumuz patatesleri de karışıma ekleyip. 2 çay kaşığı toz paprikayı ve 2 dal kekiği de ilave edip orta ateşte pişirin. 

5- Son olarak çedar peynirinin yarısını ekleyip tavada 5-6 dakika daha pişirin. 

6-  Bor camın içerisini eşit miktarda yağlayıp patates karışımını buraya aktarın. 

7- 180 derecelik fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Arada bir kere açıp kalan çedar ve kaşar peynir rendesini de üzerine ilave edin.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler