YAŞAM - YEME - İÇME
Reçelli kalp kurabiyeler Yazarımız Damla Şeftalicioğlu, buseterim.com.tr okurları için Sevgililer Günü'ne özel tarifler hazırladı. İlk tarifimiz reçelli kalp kurabiyeleri, ister sevgilinize ister kendinize yapın...
İster kahvaltı ister yemek üzerine tatlı niyetine.. Ağızda eriyen hamurun reçelle uyumu bir harika!

Kurabiyeleriniz için öncelikli olan tart hamurunun hazırlanması. Hamur için gerekli malzemelere aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.

Hamurun yapılışına gelince  ilk olarak bir mikser kabında hamur için pedal ucuyla (veya blender kullanabilirsiniz) un, tuz, şekeri harmanlayın ve küp küp doğranmış tereyağını ekleyerek kum kıvamını alana kadar karıştırın. Suyu ekleyin ve tam hamur haline gelmesini beklemeden hafif toparlanınca hemen tezgaha alın. Hamuru iki eşit parçaya bölün ve streç filme sararak buzdolabında bekletin. Hamurunuz hazır! Şekillendirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. 

- Malzemeler: • 155 gr (1buçuk su bardağı) un
• 113 gr (8 yemek kaşığı) tereyağ (soğuk ve küp küp doğranmış)
• Yarım tatlı kaşığı tuz
• Yarım tatlı kaşığı şeker
• 1,5 yemek kaşığı soğuk su
• Dilediğiniz bir reçel


- Yapılışı: • Fırını 180 derecede ısıtın ve bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin.

• Buzdolabında dinlendirdiğiniz hamuru çıkartıp unlu tezgahta ince açın ve kalp kupatlarla kesin.

• Kalp hamurların bir kısmının ortasına çay kaşığıyla minik reçelin meyve parçaları veya marmelat koyun.(Reçelin akışkan suyundan koyarsanız pişerken hamurdan taşacaktır. Reçel seçimi size kalmış hepsiyle yakışıyor)

• Dış kenarlarına bir fırça yardımıyla su sürün ve diğer kalpler ile üzerlerini kapatın. Kenarlarına parmağınızla bastırarak yapıştırın.

• Üzerine yine fırça yardımıyla çırpılmış 1 yumurta sürün. Fırında üstleri kızarana kadar pişirin.

• Çıkınca pudra şekeri ile süsleyin.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler