YAŞAM - YEME - İÇME
Pumpkin spice latte tarifi Starbucks ve birçok farklı kafenin sonbahar aylarında çıkardığı pumpkin spice latte'yi evde kolayca yapabileceğinizi biliyor musunuz?
Starbucks'ın her sonbahar çıkardığı meşhur pumpkin spice latte’ sini evde denedim ve bayıldım! Nasıl anlatsam.. Sonbaharı yudum yudum içmek bu olsa gerek!

Bu enfes kahveyi yapmak iki aşamadan oluşuyor:

1. "Balkabaklı kek baharat karışımı" hazırlıyorsunuz. 5 çeşit baharattan oluşan bu karışımdan kalanı ise saklayıp tüm sonbahar ve kış aylarında pişirdiğiniz keklerin içine de koyabiliyorsunuz.

2. Bu kahvenin olmazsa olmazı olan "balkabaklı şurup" hazırlıyorsunuz. Ve bu şurubun içine hazırladığınız baharat karışımından koyuyorsunuz. En güzel tarafı ise; bu şurubu pişirdikten sonra yaklaşık 2 hafta buzdolabında tazeliğini koruduğu için aklınıza her estiğinde balkabaklı latte'nizi yapıp tadına varıyorsunuz.

Dolayısıyla tek pişirmelik bir tarif olmadığı için oldukça tercih edilesi! Baharat karışımının içinde aromasını sevmediğiniz bir çeşit varsa onu eleyebilirsiniz. Bu tarifi bir kez uyguladıktan sonra damak zevkinize göre sütünü, şekerini, kahve miktarını ayarlayabilirsiniz.

Çırpılmış krem şanti, üzerine akıtılmış karamel ve hafif serpilmiş tarçınla birlikte size battaniyenizin altında geçirdiğiniz sonbahar akşamlarında eşlik edecek şahane bir kahve… 

- Malzemeler: • Baharım karışımı: 4 yemek kaşığı toz tarçın, 2 yemek kaşığı toz zencefil, 4 tatlı kaşığı toz muskat, 2 tatlı kaşığı yenibahar, 2 tatlı kaşığı toz karanfil
• 90 gr (1/3 su bardağı) balkabağı püresi
• Balkabağını haşladıktan veya buharda pişirdikten sonra pürüzsüz olana kadar blenderda çekiyoruz.
• 240 ml (1 su bardağı) su
• 140 gr (2/3 su bardağı) esmer şeker
• 1 yemek kaşığı baharat karışımı
• 1/2 tatlı kaşığı vanilya özütü (eğer elinizde yoksa yerine başka bir şey kullanmayın)


- Yapılışı: • Tüm baharatları bir kapta karıştırın. Oda sıcaklığında kapalı bir kapta muhafaza edebilirsiniz.

• Bir orta boy tencerede vanilya dışındaki şurup malzemelerini çırpma teli ile orta-yüksek ateşte kaynayana kadar karıştırın.

• Kaynayınca orta-kısık ateşte karışım koyulaşana kadar yaklaşık 10 dakika karıştırın.

• Süzgeçten geçirerek bir kavanoza aktarın. 2 hafta kadar buzdolabında ağzı kapalı bir kavanozda muhafaza edebilirsiniz.

• Kahveyi hazırlamak için 30 ml (2 yemek kaşığı) kaynar su + 7 gr (1 yemek kaşığı) toz espresso karışımını karıştırın.

• 3 - 4 yemek kaşığı balkabağı şurubunu ekleyin.

• Üzerine 240 ml (1 su bardağı) kaynar süt ekleyin.

• Dilerseniz çırpılmış kremşanti, karamel ve toz tarçın ile servis edebilirsiniz. Damak tadınıza göre şeker ilavesi yapabilirsiniz.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler