YAŞAM - YEME - İÇME
Pratik ve farklı mozaik pasta tarifi Çok az malzeme ile hemen yapabileceğiniz, ve hatta güzelce paketleyip hediye olarak sevdiklerinize götürebileceğiniz şipşak bir lezzet!
Kahveye en iyi eşlik eden lezzetlerden bir tanesi… Üstelik buzdolabında uzun süre bozulmadan tazeliğini koruyor.

Mozaik pasta çocukluğumuzun tatlarından birisi… Evimizde alüminyum folyonun içine piramit şekli verilerek sarılırdı, buzdolabında donmasını beklerken geçen zaman sanki hiç geçmezdi. Her zaman pötibör bisküvisi kullanılır lakin ben en çok bebe bisküvisi ile seviyorum. Nefis oluyor! Elbette siz de en sevdiğiniz bisküvilerle hazırlayabilirsiniz.

Bu pastanın en pratik halinin tarifini vermek istediğim için geleneksellerinin içerdiği malzemelerden; erimiş çikolata ve yumurta yok. Dolayısıyla hamileler, yumurtaya karşı hassasiyeti olanlar için ideal. 5 dakikada tüm malzemeler birleşiyor ve sıkı sıkı salam şekli verildikten sonra soğumaya bırakılıyor hepsi bu kadar! Çok güzel etiketler ve paketlemeyle ilgi çekici bir hale getirebilir, misafirliğe gittiklerinizi benim yaptığım gibi şaşırtabilirsiniz. 

Siz de bir lokmasıyla çocukluğunuzu hatırlamak isterseniz hemen şimdi elinizin altındaki malzemelerle hazırlayıp tadına varın! 

- Malzemeler: • 150 gr bebe bisküvisi
• 100 gr (1/2 su bardağı) tereyağ (erimiş)
• 100 gr (1/2 su bardağı) toz şeker
• 40 gr (1/3 su bardağı) kakao
• 3 yemek kaşığı süt (oda sıcaklığında)
• Üzeri için: 1 yemek kaşığı kakao ve 1 yemek kaşığı pudra şekeri


- Yapılışı: • Bisküvileri küçük küçük doğrayın.

• Bir kapta kakao ve şekeri karıştırın ve içine bisküvileri ekleyip her yerini kakaoya bulayın.

• Tereyağını eritin ve hala sıcakken hemen bisküvilerin üzerine ekleyin.

• Sütü de ekleyin ve iyice birbirine spatula yardımıyla yedirdikten sonra dikdörtgen kesilmiş yağlı kağıda karışımı dökün.

• Üstteki görseldeki gibi salam şeklini vererek sıkı sıkı iki ucundan kıvırın ve buzdolabında en az 2 saat donana kadar bekletin.

• Sonra çıkartıp pudra şekeri&kakao karışımına her yerini bulayın ve dilimleyerek servis edin.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler