YAŞAM - YEME - İÇME
Porsiyonluk ılık elmalı kek Sıcacık elmalı kek üzerine karamel sosla kaşık kaşık mutluluk nasıl olurmuş onu gösteren şahane bir lezzet. Yumuşacık, bol tarçınlı… Tam soğuk havaların lezzeti, yanında bir fincan çay varsa ve bu keyif battaniye altında sürüyorsa…
Çok pratik oluşu ise cezbedici etkenlerin başında yer alıyor! Kek yaparken mikser dahi kullanmamak büyük lüks! Kek kalıbı yok, kalıp yağlayıp unlama yok, önce yumurtaları kabartmalı veya tereyağı şekerle çırpılmalı detayları veya püf noktaları da yok.

Bir kapta kuru malzemeler başka bir kapta ıslak malzemeler karışıp birleşiyor ve en son elmalar da eklendi mi porsiyonluk kaselerde pişmeye başlıyor. Ve bu kadar kolay olmasına bağlı olarak şaşırtıcı olacak kadar nefis bir lezzet.

Bir akşam işten dönmüş yorgun argınsınız ama canınız fena halde ılık ılık bol tarçınlı elmalı kek çekiyorsa bu tarif sizin için yaratılmış demektir. İlk lokmanızda bana hak vereceksiniz!

Kek harcını saatler öncesinden hazırlayabilirsiniz. Henüz pişmeden çiğ halleriyle üzerleri streç filmli şekilde buzdolabında beklemelerinde ve zamanı geldiğinde pişmelerinde hiçbir sorun yok.

“The Cake Blog” adlı sitedeki tariften uyarlanmıştır.

 

- Malzemeler: • 210 gr (1 buçuk su bardağı) un
• 100 gr (1/2 su bardağı) toz şeker
• 100 gr (1/2 su bardağı) esmer şeker
• 4 gr (1/2 tatlı kaşığı) karbonat
• 4 gr (1/2 tatlı kaşığı) tuz
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• 2 adet küçük boy yumurta
• 90 gr (1/3 su bardağı) sıvıyağ
• 87 gr (1/3 su bardağı) krema (içine 1 tatlı kaşığı limon sıkılmış)
• 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
• 1 buçuk su bardağı elma (kabuğu soyulmuş ve küçük küçük doğranmış)
• Karamel sos ve dondurma (servis etmek için)


- Yapılışı: • Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın. 5 adet porselen fırın kasenizi hafifçe yağlayın.

• Bir kapta un, toz şeker, esmer şeker, tarçın, tuz, karbonatı harmanlayın.

• Ayrı bir kapta ise yumurtalar, sıvıyağ, krema ve vanilyayı karıştırın ve ikisini birleştirip sadece karışana kadar çırpma teli ile karıştırın. (Kıvamı katı bir kek harcı olacak)

• İçine minik küpler halinde kesilmiş elmalarınızı ekleyin. Spatula ile güzelce karıştırın ve kalıplarınıza 2/3 lük kısımları dolacak şekilde koyun. (Ağızlarına kadar doldurmayın, kalıplarınızdan taşmasın)

• Üzerlerini kaşıkla düzleyin ve fırına verin.

• Fırında yaklaşık 30 dakika piştikten sonra çıkartın. 5 dakika bekletin ve henüz ılıkken dondurma ve karamel sos ile servis edin.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler