YAŞAM - YEME - İÇME
Patlamış mısırlı unsuz mükemmel çikolatalı kek Patlamış mısır ve çikolata! İkisini de sevmeyen kaç kişi vardır acaba? Bir lezzet evde geçen bir hafta sonunu daha mükemmel kılamaz! Muazzam bir kıvama sahip yoğun çikolatalı glutensiz kek, patlamış mısır ve karamel sos üçlüsünün birlikteliği sizi sizden alacak, hazırlıklı olun.
Bu tarif karşıma çıkar çıkmaz yüzümdeki gülümsemeye engel olamadım. Ve o gün bugündür bu güzelliği pişirip paylaşmak için sabırsızlanıyordum.

Çıtır çıtır patlamış mısır, buram buram çikolata kokan ıslak kek karamel sosla birleşince görsel şölene dönüştü! Keki inanılmaz yumuşak, kırılgan ve hassas. Dolayısıyla kendisine narin davranmanız sizden ilk isteğim.

Bu tarif için de her zaman söylediğim şey geçerli; kullandığınız çikolata ve kakaonun kalitesi kadar lezzetli bir çikolatalı kekiniz olacaktır.

Popcorn'la servis etmek ise tamamen sizin sunum ve damak zevkinize kalmış aslında. Ben uyumlarını sevdim, birbirine yakıştırdım. Yoğun çikolatalı bir kekin hafif tuzlu popcorn ve karamel sosla buluşması fikri aklımı da kalbimi de çok fena çeldi.

- Malzemeler: • 35 gr (1/3 su bardağı) kakao
• 80 gr (1/3 su bardağı) kaynar su
• 200 gr bitter çikolata (küçük küçük parçalanmış)
• 150 gr (1/2 su bardağı+2 yemek kaşığı) tereyağ
• 150 gr (1 buçuk su bardağı) toz badem
• 200 gr (1 su bardağı) esmer şeker
• 4 yumurta (beyazıyla sarısı birbirinden ayrılmış)
• Patlamış Mısır
• Karamel sos


- Yapılışı: • Fırınınızı fanlı ayarda 150 derecede ısıtmaya başlayın.

• - 22 cm'lik kelepçeli (yoksa normal) yuvarlak kek kalıbınızın içini ve yanlarını güzelce yağlayın (sıvıyağ veya yumuşak tereyağ ile) ve tabanına göre yağlı kağıt keserek yerleştirin.

• Bir kasede kakao ve kaynar suyu çırpma teli ile pütür kalmayana kadar karıştırın.

• Mikrodalgaya dayanıklı bir kaba bitter çikolata parçaları ve tereyağını koyun ve milrodalgada birkaç saniyede bir kaşıkla çıkartıp karıştırmak suretiyle eritin. (Mikrodalganız yoksa benmari usulü de eritebilirsiniz)

• Orta boy bir kaba erimiş çikolata&tereyağını, suyla karıştırdığınız kakaoyu, şeker, yumurta sarısı ve toz bademi koyun ve çırpma teli ile karıştırın.

• Ayrı bir çırpma kabında yumurta beyazlarını kabarıncaya kadar yaklaşık 5-6 dakika çırpıcınızla çırpın.

• Çikolatalı karışıma yumurta beyazlarını ekleyin ve spatula ile narince alttan üste doğru katlama hareketleriyle karıştırın.

• Karışımı hızlıca karıştırmanız yumurta beyazlarının sönmesine sebep olur dolayısıyla narin davranın.

• Karışımı hiç bekletmeden kalıba dökün ve fırına verin.

• Fırında yaklaşık 1 saat, kürdanı ortasına batırdığınızda kuru çıkana kadar pişirin.

• Fırından çıkınca oda sıcaklığında soğumasını bekleyin ve kenarlarından ince bir bıçakla geçtikten sonra kalıptan çıkartın.

• Patlamış mısır ve karamel sosla servis edebilirsiniz.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler