YAŞAM - YEME - İÇME
Parmesanlı çıtır kabak tarifi Yaz günlerine özel basit bir atıştırmalık sizi bekliyor. Az malzemeli bol lezzetli olan bu atıştırmalığı herkes çok beğenecek.
Sadece birkaç malzemeyle hazırlayabileceğiniz bu tarif, aniden kapınızda beliren misafirleriniz için lezzetli bir aperatif olacak.
- Malzemeler: • 3 adet kabak
• 1 avuç rendelenmiş parmesan peyniri (veya eski kaşar)
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• Taze çekilmiş karabiber
• Bir miktar tuz
• Kırmızı pul biber
• Birkaç dal taze kekik
• Yoğurt sos için: 1 kase süzme yoğurt, 1-2 dal taze kekik, 1 çay kaşığı pul biber, 1 diş sarımsak,tuz


- Yapılışı: • Kabakları elma dilim kesiyoruz.

• Üzerine, zeytinyağı, parmesan rendesi, tuz, karabiber, taze kekik serpip 200 derecelik fırına 15 dakikalığına veriyoruz.

• Kabaklarımız fırında pişerken yoğurt sosumuzu yapıyoruz, bir diş sarımsağı ezip, yoğurt, tuz, kekik ve pul biber ile karıştırıp kabakların yanında servis ediyoruz.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler