YAŞAM - YEME - İÇME
Pancarlı pembe pankek Hafta sonu kahvaltılarının vazgeçilmezi pankekleri bir de birazcık pancar katkısıyla hayal edin! Ya da hayal etmenin ötesinde hemen mutfağa girip en sevdiklerinizi renkleriyle şaşırtın. Özellikle çocuklarınızın bayılacağına eminim!
Ben elimde olan pancar tozu ile pişirdim bu defa. Doğal gıda boyası arayanlar için şiddetle tavsiye ediyorum! Soft pembe olmasını tercih ettiğim için bu kez az ekledim ama daha fazlasıyla kıpkırmızı bir renk elde edebilirsiniz. Tüm 'red velvet' tariflerim için doğal çözüm arayanlara öneririm.

Hem sağlıklı hem leziz ikisi bir arada oldu mu favorim! Ve pankeklere tattan ziyade renk verme işlevi olan pancarı çocuklarınıza ve sevmeyenlere yedirebilmenin en tatlı yolu. Kahvaltılarınızda veya ara öğünlerde mevsimin gözdesi olacak kadar pamuksu…

Akçaağaç şurubum bu kez yoktu ama sanırım bu yumuşacık pankeklere en çok o yakışıyor. Bulabiliyorsanız bir parça tereyağ ve akçaağaç şurubuyla lezzetlerine doyabilmek ne mümkün! Yoksa da en sevdiğiniz reçelle bir deneyin, damak tadınız size yol gösterici olacak.

- Malzemeler: • 70 gr (1/2 su bardağı) tam buğday unu
• 70 gr (1/2 su bardağı) un
• 2 gr (1/2 tatlı kaşığı) kabartma tozu
• 2 gr (1/4 tatlı kaşığı) karbonat
• 1/4 tatlı kaşığı tuz
• 1/2 tatlı kaşığı tarçın
• 1 adet büyük boy yumurta
• 2 yemek kaşığı bal (veya akçaağaç şurubu)
• 30 gr (2 yemek kaşığı) erimiş tereyağ
• 50 gr (1/4 su bardağı) haşlanmış pancar püresi (eğer ki tozunu kullanacaksınız pancar püresi yerine 1/4 su bardağı yoğurt ve dilediğiniz rengi alana dek pancar tozu ekleyebilirsiniz)
• 240 gr (1 su bardağı) kefir (veya ayran)


- Yapılışı: • Kuru malzemeleri ayrı kapta harmanlayın, ıslak malzemeleri ayrı kapta çırpın. İkisini bir araya getirin ve güzelce çırpın.

• Tavayı kısık ateşte ısıtmaya başlayın. Tavanızı çok az sıvıyağ ile yağlayıp peçeteyle fazlasını alın.

• Isınınca kaşıkla 1/4 su bardağı kadar pankek harcından döküp fazla vakit geçmeden(1 dakika sonra) diğer tarafını çevirip pişirin.

• Dilediğiniz meyve şurupları, taze meyveler ve tereyağ ile servis edebilirsiniz.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler