YAŞAM - YEME - İÇME
Nutella'lı yumuşak cookie Mis gibi fındıklı kurabiyelere kim hayır diyebilir? Hem de Nutella'lı...
Hangi çocuk mutlu olmaz Nutella’lı yumuşacık kurabiyelerle? Veya hangi moral bozukluğunu gidermez bu mis gibi fındık kokan kurabiyeler? Hem kendiniz hem sevdiklerinize mutluluk dağıtmak isterseniz, mutlaka pişirin!

Mis gibi fındıklı aromaya sahip yumuşacık bir kurabiye hamuru ve içinde eriyen bitter çikolata parçaları.. Bir ısırıkta bitmesini istemeyeceğiniz kadar harika bir lezzet. Fırından henüz çıkmış daha ılıkken bir bardak soğuk süt eşliğinde yendiğinde ise tadına doyum olmuyor.

Pişerken evi kaplayan fındık kokusunu içerdiği Nutella’ya borçlu. İçine girdiği herşeye yakıştığı gibi bu kurabiyeyi de bambaşka bir boyuta taşıyor Nutella. Pişirip tattığınızda farkına varacaksınız ki, hamurdaki Nutella tadının dengesi şahane. Öyle çok fazla hissettirmiyor kendisini, aromasını bırakmış sadece. Dolayısıyla hafif bir lezzet.

Özellikle kurabiye tariflerine birebir uymak gerekiyor, yapacağınız en ufak değişiklik dahi hamurun kıvamını olumsuz yönde etkileyebiliyor. Örneğin bu hamuru hamur yoğurma pedalı veya yoksa elle spatula ile çırpmanızı tavsiye ederim. Bunlar yerine tel çırpıcı ile karıştırırsanız tamamen farklı bir lezzet elde edersiniz; kurabiyeden uzak, kekimsi olur. Yine buzdolabında bekletme kısmını es geçerseniz tepsiye tamamen yayılmış şekilsiz kurabiyelerinizin olması kaçınılmaz. Her aşama için tarifi birebir uyguladığınızda ise fotoğraftaki harika kıvamlı kurabiyeleriniz olacak, benden size söz. 

Bon appétit!

- Malzemeler: • 115 gr (1/2 su bardağı) tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
• 110 gr (1/3 su bardağı) nutella
• 100 gr (1/2 su bardağı) esmer şeker
• 50 gr (1/4 su bardağı) toz şeker
• 2 tatlı kaşığı vanilya özütü (opsiyonel - veya toz vanilya)
• 1 adet büyük boy yumurta
• 245 gr (1+3/4 su bardağı) un
• 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
• 1 tatlı kaşığı karbonat
• 1 su bardağı küçük parçalanmış bitter çikolata


- Yapılışı: • Bir kapta un, tuz, nişasta ve karbonatı harmanlayın, kenarda bekletin.

• İki adet fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kenarda bekletin.

• Bir çırpma kabına tereyağ, nutella, şekerler, yumurta ve vanilyayı koyun ve hamur pedal aparatıyla (elinizle yapıyorsanız spatula ile) kremsi kıvam alana dek 4 dakika karıştırın.

• Yavaş yavaş unlu karışımı ekleyerek karıştırmaya devam edin. En son damla çikolataları da ekleyin, karıştırın.

• Bir dondurma kaşığı ile hamurdan toplar çıkartarak iki adet tepsiye aralıklı olarak dizin. (Bir tepsiye 9 adet dizecek şekilde)

• Tepsileri buzdolabına koyun ve 2 saat bekletin.

• 2 saatin sonunda fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın. Isınınca tepsileri fırına koyun ve 12 dakika pişirin.

• Fırından çıktıktan 5 dakika sonra tüketebilirsiniz.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler