YAŞAM - YEME - İÇME
Nutellalı terapi kurabiyeleri Yenilebilir mutluluk nedir diye sorsanız içi Nutella dolgulu çift çikolatalı bu kurabiyeleri gösteririm şüphesiz!
Bir ısırıkta fışkıran Nutella’nın tadı hafif tuzlu çikolatalı kurabiye ile birleşince sonuç gerçekten mutluluk oluyor. Terapi gibi, ruha şifa gibi bir şey.

Her şeyden önce bu kurabiyeler için bahsedeceğim her detaya zorunlu olarak uymanız gerekiyor. Tek bir detayı atlarsanız veya değiştirirseniz sonuç hüsran olabiliyor. Keşke her evin mutfağında bir hassas tartı olabilse, tarifimi deneyenlerin gramı gramına tartarak pişirdiklerini bilebilsem de içim rahat etse. Çünkü daima en kesin, garanti sonuç malzemeleri tartmakla elde ediliyor.

O zaman mutluluk hormonunuzun tavan yapması garantisi veren bu tarif için sizlerin mutfağa koşup moral depolama, benim için bir koca bardak sütle tadına varma vakti.

- Malzemeler: • 16 tatlı kaşığı nutella (buzdolabında birkaç saat beklemiş, sert)
• 210 gr (1 buçuk su bardağı) un
• 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
• Yarım çay kaşığı karbonat
• Yarım çay kaşığı tuz
• 170 gr (3/4 su bardağı) tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
• 200 gr (1 su bardağı) esmer şeker
• 100 gr (yarım su bardağı) toz şeker
• 1 yumurta (oda sıcaklığında)
• 1 yumurta sarısı (oda sıcaklığında)
• 2 tatlı kaşığı vanilya özütü (yoksa tariften eleyin)
• 55 gr (1/2 su bardağı) kakao (elenmiş)
• 1 + 1/4 su bardağı küçük parçalanmış bitter çikolata (tercihe bağlı-istemiyorsanız tariften eleyebilirsiniz)


- Yapılışı: • Öncelikle dikdörtgen kesilmiş bir yağlı kağıt üzerine soğuk nutelladan 16 tatlı kaşığı ayrı ayrı ve mümkün olduğunca yuvarlak şekilde koyun ve buzlukta yaklaşık (en az) 2 saat bekletin.

• Orta boy bir kapta un, karbonat, tuz ve nişastayı harmanlayın.

• Bir çırpma kabında tereyağını 1 dakika hızlı devirde mümkünse mikserin pedal aparatıyla çırpın.

• Esmer şeker ve toz şekeri de ekleyin ve 5 dakika çırpmaya devam edin.

• Düşük hızda yumurtaları ve vanilyayı ekleyin. Karışır karışmaz kakaoyu eleyerek ekleyin.

• Unlu karışımını da yine düşük devirde çırparken ekleyin ve hamur haline gelir gelmez (eğer kullanıyorsanız) çikolataları da ekleyin.

• Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hamurdan dondurma kaşığıyla(tepeleme) birer birer 16 adet top şeklinde hamurdan koyun.

• Tam ortalarını (görseldeki gibi) oyun.

• Buzluktan nutellaları çıkartın ve (çok hızlı çalışarak) donmuş nutellalardan teker teker hamurların ortalarına koyup kapatın ve hepsini yuvarlayın.

• Sakın elinizle üstlerini yassılaştırmayın, top şeklinde kalacaklar.

• Tepsinin üzerini streçle kapatıp hemen buzluğa koyun. Yaklaşık (en az) 3 saat hamurlar buzlukta donacak.

• 3 saatin sonunda fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.

• Isındıktan sonra iki adet fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve her tepsiye aralıklı olarak 8'er adet kurabiye topu koyun.

• Ve hiç beklemeden (hamurun ısınmasına/çözülmesine asla izin vermeden) fırına tepsileri koyun.

• Yaklaşık 11 - 14 dakika biraz yayılana kadar pişecekler. Ortaları yumuşak olacak çıktıklarında, bu sizi yanıltmasın sakın daha fazla pişirmeyin.

• Tepside 15 dakika beklettikten sonra tüketebilirsiniz. Sütle çok yakışıyor!

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler