YAŞAM - YEME - İÇME
Nutella’lı soğuk cheesecake Sadece birkaç malzeme ile yaratabileceğiniz harika lezzetlerden birini hazırladım sizlere; Nutella’lı porsiyonluk "pişmeyen" cheesecake. Tadan herkesin damağında kalan ve merakta bırakan fazlasıyla etkileyici ve hafif bir tatlı.
Minik kavanozlarda veya cam kaselerde sunumunun çok hoş olmasının yanı sıra servisinin kolaylığı ise cabası. Bizi hep korkutan dilimlerken dağılma riski yok, daha ne olsun.

Alt tabanında sadece iki malzeme ile hazırlanan kıtır bisküvi yer alıyor, üzerine Nutella’lı hafif mi hafif peynirli harcını da hazırlayıp koyuyorsunuz ve geriye buzdolabında servis edene kadar soğutmak kalıyor. 

Üzerini tercihen çırpılmış krema ile süsleyebilirsiniz, ben bu tatlının kremayla uyumuna bayıldım! Tercih etmezseniz mevsim meyveleriyle de sunumunu renklendirebilirsiniz. Veya üzerine dökmek için hazırlayabileceğiniz hafif bir sosla da eminim şahane olacaktır.

Özel günlerinizin vazgeçilmezi olacağına inandığım bu şahane tatlının tadına varmanız için sabırsızlanıyorum!

Bon Appétit!

- Malzemeler: • Tabanı için malzemeler: 12 adet Oreo bisküvisi (rondoda çekilerek toz haline getirilmiş), 30 gr (2 yemek kaşığı) tereyağ (erimiş)
• Cheesecake dolgusu malzemeleri: 225 gr krema (çırpılmış) 213 gr (2/3 su bardağı) Nutella 1 tatlı kaşığı vanilya özütü (opsiyonel) 225 gr labne peyniri


- Yapılışı: • Erimiş tereyağ ile Oreo bisküvisi kırıntılarını bir kapta spatula ile güzelce birbirine yedirin.

• Yaklaşık 5 adet küçük cam kasenin (veya kavanozların) tabanlarına kaşıkla bölüştürerek üzerlerine bastırarak düzleyin.

• Kremasını hazır edene kadar buzdolabında bekletin.

• Kremayı koyu bir kıvam alana kadar çırpın.

• Nutella ve labne peynirini bir kapta pürüzsüz olana kadar çırpma teli ile karıştırın. Vanilyayı da ekleyin.

• En son kremayı ekleyin ve spatula ile birbirine yedirene kadar karıştırın.

• Buzdolabından kaselerinizi çıkartıp ağızlarına kadar bu Nutella’lı dolguyla doldurun.

• Buzdolabında en az 2 saat soğutun.

• Üzerini dilerseniz çırpılmış krema ve çikolata rendesi ile süsleyin.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler