YAŞAM - YEME - İÇME
Mutfakta bir İtalyan: Pancarlı gnocchi tarifi İtalya' ya ufak bir yolculuk yapmaya ne dersiniz ?
İtalyanların muazzam lezzeti olan gnocchiyi pancarla birleştirip sofranıza renk cümbüşü ile sunuyoruz. Bir makarna çeşidi olan gnocchi pancarın lezzeti ve rengi ile sizleri büyülemek için geliyor.

Hamurunda patates bulunan gnocchi, İtalya'nın özel tatlarından bir tanesi...  Biz bu tarifte tabağınıza renk katması için hamurunda pancar da kullandık. Siz dilerseniz sade, dilerseniz pesto soslu da deneyebilirsiniz. Bu tarife yapacağınız ufak dokunuşlarla yaratıcılığınızı konuşturabilirsiniz.

- Malzemeler: • 2 adet orta boy patates
• 1 adet orta boy pancar
• Harç için: 1 adet yumurta sarısı, 4-5 yemek kaşığı irmik (patatesin boyutuna göre), 6-7 yemek kaşığı un, tuz, karabiber
• 2 adet bonfile yaklaşık 400 gr şeritler halinde kesilmiş
• 1\2 limon suyu
• 1 avuç taze kekik veya 1 çay kaşığı kuru kekik
• Bir miktar tuz ve karabiber
• Limon kabuğu rendesi
• 1\2 çay bardağı zeytinyağı
• 2 diş sarımsak sadece bir miktar ezin bütün kalsın


- Yapılışı: • Pancar ve patatesler kabukları ile ılık suya atılarak tamamen içleri pişene kadar haşlanır ve soyulup soğumaya bırakılır.

• Haşlanan malzemeler soyulur ve bir çatal yardımıyla ezilir.

• İçerisine yumurta sarısı, un, irmik, tuz ve karabiber eklenir kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır.

• Hazırlanan hamurlar kestane boyutlarında kesilir ve bol tuzlu suda haşlanır.

• Suyun yüzeyine çıkan gnocchiler toplanır ve kenara alınır üzerlerine bir miktar zeytinyağı dökülür ve bekletilir.

• Limon suyu, kekik, baharatlar, limon kabuğu rendesi, sarımsak ve zeytinyağını bir kasenin içerisine karıştırın ve 30 dakika oda sıcaklığında marine edin.

• Tavayı mümkün olduğu kadar ısıtın, etleri soteleyin, üzerine haşladığınız gnocchileri ekleyin.

• Bir miktar daha soteleyin, gnocchiler hafif kızardıktan sonra servis tabağına alın ve üzerine parmesan limon kabuğu ekleyerek servis edin.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler