YAŞAM - YEME - İÇME Muhteşem ikili: Altı brownie üstü kek Damy's Kitchen bu hafta iki farklı lezzetten oluşan muhteşem bir tatlı hazırladı. Hem brownie hem tereyağlı kek, daha ne olsun! 12 PAYLAŞIM
profil
Damla Şeftalicioğlu
26.08.2017
Banner

İsmi her şeyi anlatıyor aslında… Brownie katmanının üzerinde tereyağlı kek. İnanılmaz bir lezzet çıktı ortaya! Evi mis tereyağ kokusu sardı, damaklarda brownienin o ıslak dokusu kaldı!

Brownie katmanı için malzemeler

140 gr bitter çikolata (küçük küçük parçalanmış)

50 gr (1/4 su bardağı) tereyağ

50 gr (1/4 su bardağı) esmer şeker

1 adet yumurta

35 gr (1/4 su bardağı) un

Yapılışı

• Baton kalıbınızın içini güzelce yumuşamış tereyağ veya margarinle yağlayın ve kenarlarından hafif taşacak şekilde yağlı kağıt kesip serin. 

• Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.

• Tereyağını çikolata parçalarıyla birlikte ısıya dayanıklı bir kalıba koyup, mikrodalgada 10 saniyede bir çıkartıp kaşıkla karıştıracak şekilde eritin. (Bu işlemi benmari usulü de yapabilirsiniz) 

• Eriyince içine esmer şekeri ekleyip karıştırın. 

• En son yumurta ve unu da koyun ve hafif çırpma teli ile karıştırdıktan sonra kalıba döküp üzerini düzleyin. Ve fırına koyun 15 dakika pişirin. 

• Bu esnada kekimizin harcını hazırlıyoruz.

Tereyağlı Kek için malzemeler

120 gr (1/2 su bardağı) tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)

100 gr (1/2 su bardağı) toz şeker

2 adet yumurta

120 gr (1 su bardağı) un

2 gr (1/4 tatlı kaşığı) kabartma tozu

50 ml (3 buçuk yemek kaşığı) süt

1 tatlı kaşığı vanilya özütü (isteğe bağlı)

Yapılışı

• Bir çırpma kabında tereyağını şekerle birlikte rengi açılıp kabarana kadar çırpın. 

• Birer birer olacak şekilde yumurtaları ekleyin ve her eklemeden sonra güzelce çırpın. 

• En son unu, vanilyayı ve sütü de ekleyip sadece karışana kadar çırptıktan sonra fırından çıkardığımız sıcak browni harcının üzerine güzelce döküp yayıyoruz. 

• Üzerini düzledikten sonra fırına geri koyuyoruz ve yaklaşık 1 saat (ortasına kürdan batırınca kuru çıkana kadar) pişiriyoruz. 

• Ilınınca dilimleyip henüz sıcakken sütle tüketebilirsiniz. 

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler