YAŞAM - YEME - İÇME
Mis gibi limonlu kurabiye Adeta ruha tazelik katan kurabiyeler hayal edin. Bol taze limon aromalı, ağızda dağılan, dışı kıtır içi yumuşacık...
Tattıkça damağa yapışan, lezzeti de damakta kalan. En favori limonlu kurabiyelerimi pişirdim! Unutulmaz oldular.

Hayat size ekşi limon verirse limonata yapın diye bir söz var hani… Ben onu limonlu kurabiyeler ile değiştiriyorum izniniz olursa. Bence tadınca bana hak vereceksiniz!

- Malzemeler: • 110 gr (1/2 su bardağı) tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
• 80 gr Mascarpone peyniri (veya sürülebilir beyaz peynir)
• 350 gr (1 + 3/4 su bardağı) toz şeker (bölünecek)
• 2 adet limonun rendesi (bölünecek)
• 3 yemek kaşığı limon suyu
• 1/2 tatlı kaşığı vanilya özütü (veya toz vanilya)
• 1/2 tatlı kaşığı vanilya özütü (veya toz vanilya)
• 1/2 tatlı kaşığı tuz
• 2 adet yumurta sarısı
• 280 gr (2 su bardağı) un


- Yapılışı: • Fırın tepsinize yağlı kağıt serin ve fırını 160 derecede çalıştırın.

• İki adet fırın tepsisine yağlı kağıt serin.

• Bir kapta yumuşamış tereyağı, mascarpone peyniri, şekerin 150 gr’lık (3/4 su bardağı) kısmı, 1 limon kabuğu rendesi, limon suyu, vanilya ve tuzu pürüzsüz olana dek çırpın.

• Yumurta sarısını ekleyin ve çırpmaya devam edin. Son olarak unu da ekleyerek sadece karışana kadar çırpın. (kıvamı katı olmayan bir hamur olacak)

• Buzdolabına koyun ve yarım saat bekletin.

• Başka bir kapta şekerin kalan 1 su bardaklık(200 gr) kısmını kalan bir adet limon kabuğu rendesi ile karıştırın. Şeker ile limon kabukları iyice karışmalı. Limon, aromasıyla şekeri ıslatmalı.

• Dondurma kaşığı ile hamurunuzdan parçalar alarak hamurları top haline getirin ve limonlu şeker ile kaplayın.

• Kurabiye hamurlarınızı aralıklar ile fırın tepsinize yerleştirin. (üzerlerine bastırmayın)

• 15 dakika kadar, kenarları hafif sertleşene kadar pişirin.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler