YAŞAM - YEME - İÇME
Mini Noel Baba brownie ve çilekler İki basit dokunuşla yılbaşı sofralarına en yakışacak detayları yapabilmek mümkün. Görümüyle misafirlerinizi büyüleyecek Noel Baba çilekleri ve pratik brownie bu yılbaşı sofranızın kurtarıcısı ve lezzetli tarifleri olacak.
Marketten çilek bulmanın sevinciyle önce bir kısmıyla minik Noel Baba’lar yaptım - ki gerçekten yemeye kıyamayacak kadar tatlı oluyorlar -, diğer kısmını ise pişirdiğim mini brownie keklerin tepesine kukuleta gibi kondurdum. Şimdi sıra sizde!

Minik Noel Baba çilekler için sadece çırpılmış kremşanti, çilek ve erimiş bitter çikolata gerekiyor. Çilekleri bir alt kısmından düz bir şekilde, bir de üst kısmından bir parça kesiyoruz. Kremayı sıkma torbasına koyup, oturttuğunuz çileğin üzerine biraz sıkıyoruz sonra şapkasını tepesine oturtup tepesine minik bir ponpon sıkıyoruz. Dilerseniz düğme de yapabilirsiniz ön kısmına.

Gözler için ise erimiş bitter çikolataya kürdan batırıp yapabilirsiniz. Hem eğlenceli hem tatlı bir fikir. Üstelik yaptığınız mini Noel Baba çileklerini herhangi bir tatlının üzerine dekoratif olarak da dizebilirsiniz.

Sıradaki tarif ise minik brownie yılbaşı kekleri! Sadece 5 ana malzeme ile yapılan çok çok lezzetli brownimsi bir kek. Genelde davetsiz misafirler için vaktimin kısıtlı olduğu zamanlarda imdadıma yetişen, acil tatlı krizlerime birebir olan, mutfağımda en çok pişen şey diyebilirim. Hazırlaması 5-10 dakika arası, pişmesi 9-10 dakika, yarım saatte tadına doyulmaz ağızda eriyen harika bir tat. Brownie ile kek arasında kalmış hafif bir kıvama sahip, kahve saatlerine veya bir kupa sütün yanına çok yakışıyor. Ben cheesecake tabanı olarak da kullanıyorum bu tarifi, enfes bir brownie cheesecake oluyor.

Küçük bir not: Not: Kekler piştikten sonra buzdolabında muhafaza edilmemesini şiddetle tavsiye ediyorum, soğukta fazla katılaşıp istenen kıvamdan uzaklaşıyorlar. Krema ile hazırlayacaksanız mutlaka servis etmeye yakın süsleyin ve oda sıcaklığında bekletin.

Hepimiz için sağlık, huzur, mutluluk dolu tatlı mı tatlı bir 2016 diliyorum!

Bon appétit!

- Malzemeler: • 100 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşak)
• 140 gr toz şeker
• 4 adet yumurta
• 300 gr bitter çikolata
• 90 gr un
• 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
• İki tutam tuz
• Çilek
• Çırpılmış kremşanti


- Yapılışı: • Fırını 160 derecede ısıtın. Mini kek kalıplarınızı hazırlayın. (Ben silikon kalıp kullanmama rağmen yağlamadım ve hiç yapışmadılar.)

• Bitter çikolataları doğrayarak mikrodalgaya dayanıklı bir kap içine koyun ve mikrodalgada eriyene kadar birkaç saniyede bir çıkartıp kaşıkla karıştırarak eritin.

• Bir kapta tereyağ ve toz şekeri 2 dakika çırpın.

• Yumurtaları teker teker bir yandan çırparak ekleyin.

• Çikolatayı, tuzu ve vanilyayı da ekleyip karıştırın.

• En son unu ilave ederek sadece karışana kadar çırpın ve bir sıkma torbası veya bir kaşık yardımıyla pişireceğiniz kalıplar içine dökün.

• Fırında 10 dakika pişirip çıkartın. Soğuduktan sonra kalıplardan çıkartın. Oda sıcaklığında kapaklı bir kutuda 5-6 gün muhafaza edebilirsiniz.

• Üzerini dilediğiniz gibi çilek ve krem şanti ile süsleyin.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler