YAŞAM - YEME - İÇME
Mini mini yılbaşı kurabiyeleri Evinizin mis gibi tarçın ve zencefil kokmasına hazır mısınız? Damla Şeftalicioğlu, sizler için yemeye kıyamayacağınız yılbaşı kurabiyeleri hazırladı.

Bu kurabiyeleri ister kendiniz için yapabilir, ister küçük kutulara koyarak sevdiklerinize yılbaşı hediyesi olarak verebilirsiniz. Bu sevimli kurabiyelerden daha tatlı bir hediye olamaz diye düşünüyorsanız pratik bir tarif sizi bekliyor. 

- Malzemeler: • 420 (3 su bardağı) un
• 4 gr (1/2 tatlı kaşığı) tuz
• 10 gr (1 yemek kaşığı) toz zencefil
• 14 gr (2 tatlı kaşığı) toz tarçın
• 1/4 tatlı kaşığı toz karanfil (isteğe bağlı)
• 90 gr (6 yemek kaşığı) tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
• 150 gr (3/4 su bardağı) esmer şeker
• 1 adet yumurta
• 160 gr (1/2 su bardağı) pekmez
• 1 tatlı kaşığı vanilya özütü (veya toz vanilya)


- Yapılışı: • Fırınınızı 170 derecede ısıtmaya başlayın.

• İki adet fırın tepsinize yağlı kağıt serin.

• Orta boy bir kapta un, tuz ve tüm baharatları harmanlayın.

• Büyük boy bir çırpma kabında ise tereyağ ve esmer şekeri 1 dakika kadar çırpın. (Fazla çırpmayın, kabarmasını istemiyoruz)

• İçine yumurtayı ekleyin, karışınca pekmez ve vanilyayı da ekleyin.

• En son ise kuru karışımı ekleyin ve hamur haline gelir gelmez unlanmış tezgahın üzerine alın. (Eğer hamur yapışkansa birazcık un ilavesiyle toparlayın)

• Merdaneyle açın ve gingerbread kalıplarınızla şekiller çıkartıp yağlı kağıda yan yana dizin. (Hamurun fazlasını streçleyip buzluğa kaldırabilirsiniz)

• Buzdolabında 10 dakika bekletin ve fırına verin. Fırında 8-9 dakika pişirdikten sonra çıkartıp tadına varabilirsiniz.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler