YAŞAM - YEME - İÇME Mini bezeler ve sıcak çikolata tarifi Beze ile sıcak çikolatanın uyumuyla tanıştınız mı? Ben bu tanışıklıktan doğan hayranlıkla yazıyorum bu satırları.. Kıtır kıtır kakaolu merengleri batır batır ye, bir yandan da koyu kıvamlı sıcak çikolatayı yudumla… Nefis oluyor; soğuk kış akşamlarında hem size hem evinizde ağırladıklarınıza sıcacık anlar yaşatıyor. 7 PAYLAŞIM
profil
Damla Şeftalicioğlu
14.01.2017
Banner

Beze için malzemeler:

-150 gr (5 adet) yumurta beyazı
-300 gr (1 buçuk su bardağı) toz şeker
-1 yemek kaşığı kakao (üzerine serpmek için)

Yapılışı:

1. İki adet fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Fırını 200 derecede (alt-üst fansız ayar) ısıtmaya başlayın.

2. Tepsilerden birine toz şekeri yayın ve fırında kenarları kızarmaya başlayana kadar 5 dakika ısıtın.

3. Şeker fırından çıkar çıkmaz fırın derecesini 100'e düşürün.

4. Şeker fırından çıkmadan 1 dakika evvel yumurta beyazlarını bir çırpma kabına koyun ve önce orta sonra yüksek hızda çırpmaya başlayın. Köpük köpük olup katılaşınca durdurun ve fırından çıkan sıcak şekeri birer yemek kaşığı ekleyerek bir yandan da yüksek hızda çırpın.

5. Her defasında birer yemek kaşığı eklemeye devam edin, pasparlak, sert bir kıvam alınca ve şeker tamamen bitince durdurun ve bir sıkma torbasına koyup istediğiniz şekillerde fırın tepsilerinize sıkın.

6. Üzerine kakao eleyin ve fırına verin. Fırında kuruyana kadar, yaklaşık 1 saat (veya gerekirse daha fazla) pişirin.

7. Eğer dokunduğunuzda yağlı kağıttan kolayca ayrılıyorsa pişmiş demektir.

(Beze tarifi Vikalinka.com sitesinden uyarlanmıştır)

Malzemeler:

-115 gr bitter çikolata (tercihen %70 kakaolu)
-2 tatlı kaşığı (8 gr) mısır nişastası
-360 gr (1 buçuk su bardağı) süt
-26 gr (2 yemek kaşığı) toz şeker

Yapılışı:

1. Küçük boy bir tencereye sütün yarısını koyun ve ocakta ısınır ısınmaz içine küçük küçük parçaladığınız çikolataları ekleyin. Çırpma teli ile çikolata eriyene kadar karıştırın ve sütün birazını daha ekleyin.

2. Kalan sütün içine nişasta ve toz şekeri ekleyip kaşıkla karıştırın ve çikolatalı karışımın içine ekleyin. Kısık ateşte hafif koyulaşana kadar çırpma teli ile karıştırın ve sonra fincanlarınıza koyup merenglerle servis edin.  

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler