YAŞAM - YEME - İÇME Mangal keyfine 4 özel lezzet Havaların ısınmasıyla mangal sezonunu resmi olarak açıyoruz! Blondiechef İzem Armağan sevdiklerinizle lezzetli bir mangal partisi için ihtiyacınız olan tarifleri paylaştı. 22 PAYLAŞIM
profil
İzem Armağan
27.04.2017
Banner
Hafta sonu planı daha yapmamış olanlar, hangi restorana gideceğim diye düşünüp duranlar… Hafta sonu gelse de planlarımı gerçekleştirsem dediğiniz ama hafta sonu gelince de üşenip yapmadığınız birçok şey var değil mi? Hep bir sonraki haftaya atarsınız veya bir sonraki haftaya… Ta ki hiç yapmayana kadar ertelersiniz. Gelin bu hafta yapmaktan çok zevk alacağınız ve hiç üşenmeyeceğiniz en iyisinden bir mangal partisi hazırlayalım sevgili dostlarımıza.

Mangal için birkaç öneri:

1.Mangalın önceliği sebzelerdir ardından sırası ile tavuk, pirzola, antrikot, köfte ve sucuk yapabilirsiniz.

2.Mangalı yaktıktan sonra yaklaşık yarım saat kömürün tamamının yanmasını bekleyin. Ateşin çok harlı olmaması ve alev olmamasına dikkat edin.

3.Bir süre beklerseniz ateş sakinleşecektir. Çok aceleniz varsa ateşin üzerine kül veya bol kaya tuzu atarsanız biraz sakinleşir. Harlı ateşte etin dışı pişer içi çiğ kalır veya ancak dışı yanarsa içi pişer.

4. Etiniz ne kadar kalınsa veya ne kadar zor pişiyorsa ateşiniz o kadar kuvvetli olmalıdır.

 5.Damlayan yağlar alev alırsa hemen eti kaldırın ve alevin sönmesini bekleyin. 

Malzemeler:

500 gram domates
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam taze kekik
1 çay kaşığı deniz tuzu

Hazırlanışı:

1.Domatesleri ortadan ikiye kesip bütün malzemeleri bir poşet içerisine koyup güzelce karıştırınız.
2.Izgara üzerinde 5 dakika ön 5 dakika arka yüzünü pişiriniz.

Malzemeler:

3 yemek kaşığı soya
2 yemek kaşığı balzamik
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam ince kıyım maydanoz
1 tutam deniz tuzu ve karabiber

Hazırlanışı:

1.Malzemelerin tümünü bir poşet içerisinde karıştırın. Yarım saat kadar bu sosun içerisinde bekledikten sonra mantarlarınızı şişlere dizin.
2.Izgara üzerinde 2-4 dakika da arkalı önlü pişirin.

(Eğer çok fazla ızgara üzerinde bekletirseniz kuruma yapabilirler bu durumu gidermek için üzerine bir fırça yardımıyla zeytinyağı sürebilirsiniz.)

Malzemeler:

4 kişilik ince dilimlenmiş bonfile
1/2 kırmızı toz biber
2 dal biberiye
4 İnce kıyılmış sarımsak
Zeytinyağı (tercihen çok kaliteli bir zeytinyağı enfes bir lezzet verecektir)
Karabiber, tuz

 Hazırlanışı:

1. 2 dal taze biberiyeyi ince ince kıyın.
2. Ardından kırmızıbiber ve karabiberi ekleyin.
3. Dövülmüş sarımsağı da ekleyip zeytinyağlı karışıma ekleyin ve etlere bu karışım ile güzelce masaj yapın.
4. En az 2 saat en fazla bir gece bu karışımda beklettiğiniz etlerin iki yanına tuz ekeyip ızgarada pişirebilirsiniz.

Malzemeler:

4 adet sosis
2 yemek kaşığı salça
4 adet kurutulmuş et
1 adet kesme şeker
1 çay kaşığı elma sirkesi
1 adet beyaz soğan
1/2 ince kıyılmış göbek
1 tutam ine kıyılmış maydanoz

 Hazırlanışı:

1. Ekmeklerin içerisine salça sürüp ızgara üzerinde 3 dakika kadar pişirin.
2. İnce kıydığınız soğanları tavaya alıp 1 esmer şekerle güzelce terleyene kadar pişiriniz.
3. Terlediğinden emin olduğunuz soğanların içerisine bir çay kaşığı elma sirkesini ilave edip kapağını kapatınız.
4. Sosisi ızgaraya alıp her tarafının güzelce piştiğinden emin olduktan sonra ekmeğin içerisine koyun.
5. Soğanları ve ince kıymış olduğunuz göbek ve maydanozu ekleyip 1-2 dakika daha bu şekilde ızgaranın üzerinde pişirin. Ardından afiyetle yiyebilirsiniz.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler