YAŞAM - YEME - İÇME
Light mini top kekler Ağızda adeta eriyen bu mini lezzetler tam bir hafta sonu tarifi, ara öğün seçeneği, tatlı krizlerinin dermanı, çocuklarınız için tercih edebileceğiniz masum top kekler… Mutlaka pişirin, paylaşın, tadın, mutlu olun.
Yaz yaklaşırken daha ideal bir tatlı kaçamağı düşünülemez. Öyle bir tatlı düşünün ki yerken kendinizi suçlu hissettirmesin. İçi nemli ıslak ıslak mini kekler… Adeti sadece 100 kalori, yağsız, şekersiz ve müthiş bir lezzet deposu!

Bu mini lezzetleri blender veya mutfak robotu kullanarak yapıyoruz. Hazırlaması çok kolay. Tüm malzemeleri blenderın içine atıyoruz, pürüzsüz olana kadar çekiyoruz ve mini muffin kalıplarına döküp pişiriyoruz, hepsi bu kadar… Hazırlaması 5 dakika bile sürmüyor, pişirmesi ise 8 dakika… Toplamda 13 dakikada şahane, light, yumuşacık kekler elde ediyorsunuz.  Kullanacağınız muzla alakalı bir bilgi vermem gerekirse; ne kadar olgunlaşmış muz kullanırsanız daha şekerli ve daha muz tadı aldığınız muffinler elde edeceksiniz. Ve şunu da eklemek isterim ki; pişirdiğiniz günün devamında çok daha lezzetli oluyorlar, tatları oturuyor. 

Not: Büyük muffin kalıplarında pişirecekseniz pişme süresini x2 arttırmayı unutmayın. 

- Malzemeler: • 1 adet olgunlaşmış muz
• 1 adet büyük boy yumurta
• 125 gr (1/2 su bardağı) fıstık ezmesi
• 35 gr (1/3 su bardağı) kakao
• 60 gr (3 yemek kaşığı) bal
• 1 yemek kaşığı vanilya özütü (veya toz vanilya)
• 1 çimdik tuz
• 2 gr (1/4 tatlı kaşığı) karbonat
• 1/2 su bardağı küçük küçük kırılmış sütlü çikolata (veya damla çikolata)
• Üzerine serpmek için biraz daha parçalanmış çikolata (veya damla çikolata)


- Yapılışı: • Fırınınızı 200 derecede ısıtmaya başlayın.

• Mini boy muffin kalıbınızın içlerini sıvıyağ ile yağlayın.

• Bir blenderın içine çikolata dışındaki malzemeleri koyun ve 1 dakika kadar pürüzsüz kıvam alana kadar çekin.

• Çikolataları ekleyin ve spatula ile karıştırın.

• Yemek kaşığı veya dondurma kaşığı ile mini muffin kalıplarının 3/4 ünü dolduracak şekilde paylaştırın.

• Her birinin üzerine çikolata serpiştirin ve fırında 8-12 dakika pişirin. Kullandığınız muzun büyüklüğüne göre pişme süresi değişebiliyor.

• Büyük boy muz kullandığınız zaman pişme süresi 11-12 dakikaya uzayabiliyor, daha küçük kullanırsanız 8-9 dakikada pişebiliyor. Gözlemleyin.

• Fırında pişerken kekler kabarsa da oda sıcaklığına gelince dümdüz oluyorlar.

• Ilınınca kalıplarından çıkartıp tüketebilirsiniz.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler