YAŞAM - YEME - İÇME
Lezzetli ve pratik sandviç tarifi 3 malzeme ile mükemmel bir lezzet şöleni sizleri bekliyor.
Pişirmesi inanılmaz kolay, buna nazaran lezzetinden hiç ödün vermeyen ABD’nin vazgeçilmezi Philly cheesesteak sandviç tarifi sizleri bekliyor.

Bu hafta hem sizin hem de çocuklarınızın keyifle yiyebileceği bir tarif var. Yoğun geçen bir günün ardından kolayca, dakikalar içinde evinizde hazırlayabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken birkaç püf nokta ile sevdiklerinize doyamayacağı bir sandviç yapımına başlayalım.

- Malzemeler: • 1 büyük boy beyaz soğan
• 300 gr dana antrikot ( şerit halinde kesilmiş)
• 50 gr cheddar peyniri
• 50 gr tereyağı
• İsteğe bağlı taze kekik
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• Tuz, karabiber
• 1 çay bardağı su
• Sandviç ekmeği


- Yapılışı: • Soğanı şeritler halinde kesiyoruz. (julyen)

• Tavaya tereyağı ve soğanları ekleyip karamelize yapmaya başlıyoruz.

• Tereyağı ve soğan karıştıktan sonra şekeri ilave ediyoruz.

• Burada dikkat edilmesi gereken nokta şekerin tavada yanmaya başlaması, karamelize olurken soğan birer yemek kaşığı su ekliyoruz böylelikle soğanlar daha rahat karamelize oluyor.

• Soğanların rengi değişmeye başladığında (yaklaşık 10 dakika) şerit kesmiş olduğumuz etimizi tuzu ve karabiberi ekliyoruz.

• Etimizi yüksek ısıda pişiriyoruz, tekrardan 3-4 kere daha su eklemesi yapıyoruz. (yaklaşık 10 dakika)

• Taze kekiği ekleyip etimizi dinlendiriyoruz.

• Ekmeğimizin her iki bölümüne de cheddar ekleyip ortasına etli karışımı ekleyip afiyetle yiyoruz.

• Dilerseniz elma dilim patates kızarması ile de servis edebilirsiniz.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler