YAŞAM - YEME - İÇME
Kolay truff çikolata Yaklaşık 3-4 malzeme ile kendi çikolatanızı kendiniz yapmak ister misiniz?
Dışı ister kakao, ister hindistan cevizi ister bisküvi kırıklarıyla kaplı mis gibi ev yapımı bu çikolataları yapmak öyle kolay ki, artık gerek bayramlarda gerek özel günlerde sevdikleriniz için pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Bir ısırıkta mutluluk bu tarifte saklı.

Kullanacağınız çikolata markası ne kadar kaliteli olursa o kadar lezzetli trufflar elde edeceksiniz. Tarif için ise öncelikle ganaj sos hazırlıyorsunuz, sonra yaklaşık 5 saat buzdolabında soğutma işleminden sonra elinizle yuvarlıyorsunuz. İşte bu kadar kolay! En sevdiğim kısmı da bu aslında, çikolata toplarını yapmak bir nevi terapi oluyor insana.

Benim tercihim dışı kakaolu olanlardan yana olsa da neye bulayacağınız tamamen size kalmış, yaratıcı fikirlerinize açık. Sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz bir kutu ev yapımı çikolata kadar güzel ve romantik bir hediye olabilir mi?

- Malzemeler: • 285 gr (minik minik parçalanmış) bitter çikolata
• 2 yemek kaşığı (30 gr) tereyağ
• 115 gr (1/2 su bardağı) krema
• Bulamak için; Kakao ve Hindistan cevizi


- Yapılışı: • Orta boy cam bir kaseye çikolataları alın.

• Küçük boy bir tencerede krema ve tereyağını kaynama noktasına getirin ve çikolatalı kasenin içine dökün.

• Karıştırmadan yaklaşık 2 dakika bekleyin ve sonra çırpma teli ile yavaş yavaş karıştırmaya başlayın. Kremanın sıcaklığı çikolatayı eritecek.

• Eğer tamamı eriyip pürüzsüz bir kıvam almadıysa birkaç saniye kadar mikrodalgaya koyup çikolatanın erimesini sağlayabilirsiniz.

• Buzdolabına koyun ve 5 saat kadar tamamen soğuyup katılaşmasını bekleyin.

• Buzdolabına aynı zamanda çikolataları yuvarlayıp koyacağınız boş tabağı da koyun. (Böylece sürenin sonunda buzdolabından çıkardığınız tabağa çikolataları koyduğunuzda erimemiş olacaklar)

• Buzdolabından tabağı çıkartın ve hindistan cevizi veya kakaoyu bolca dökün.

• Soğuyup sert bir kıvam alan ganaj sosu da çıkartın ve birer tatlı kaşığı alarak elinizle yuvarlayın (dilerseniz tek kullanımlık eldiven takın, bu aşamada kolaylık oluyor) ve tabağa koyup malzemeye güzelce bulayın.

• Hepsi için aynı işlemi gerçekleştirdikten sonra buzdolabına koyabilirsiniz. Yaklaşık 1 hafta muhafaza edebilirsiniz.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler