YAŞAM - YEME - İÇME
Kolay içli köfte tarifi İsmini duyduğunuzda bile ağzınızı sulandırmaya yeten bir tarife ne dersiniz?
Dünyada en çok köfte çeşidine sahip olan ülkeyiz. En yakın rakibimizin yaklaşık 10 katı kadar fark atarak hem de. Anadolu mutfaklarının vazgeçilmezi, günümüzde birçok restoranın ara sıcakları arasında yer alan bu muhteşem lezzeti siz de çok kolay evinizde yapabilirsiniz.

Her zaman olduğu gibi gözümüzü korkutan lezzetleri mümkün olduğu kadar hızlı ve lezzetli yapmayı severim. Sanırım işim gereği ben yapabiliyorsam herkesin yapabileceğini düşünüyorum. Bu yüzden de pratik yöntemler kullanıp zorlukları aşmanızı istiyorum.

Mutfaklarda yapılamaz veya çok zahmetli diye kaçtığımız bu eşsiz lezzeti şimdi hep beraber yapmaya ne dersiniz, o zaman içli köfte tarifi gelsin. 

- Malzemeler: • 300 gr köftelik bulgur
• 300 gr dana kıyma
• 300 gr kuru soğan
• 1 adet orta boy patates
• 3 yemek kaşığı un
• 1 avuç ceviz
• 2 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
• 1 çay kaşığı kimyon
• 1 adet yumurta
• 3 yemek kaşığı domates salçası
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• Tuz


- Yapılışı: • Soğanlar yemeklik doğranır, tereyağı ilave edilerek güzelce karamelize edin.

• Daha sonra içerisine kıyma eklenir, pişirilmeye devam edin.

• Kıyma kavrulduktan sonra cevizler parçalara ayırın ve ekleyin. Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyin.

• Harç soğumaya bırakın.

• Köftelik bulgur bir tasa alın. Üzerini bir parmak geçecek şekilde kaynar su ekleyin.

• 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve 10 dakika bulgur şişmeye bırakın.

• Patatesler küpler halinde doğrayın, yumuşayana dek haşlayın. (Soğuk suda haşlarsanız daha hızlı pişer)

• Bulgur, yumurta, domates salçası ve unu karıştırın.

• Bir yumurtadan birazcık daha büyük bir şekilde top yapın.

• Yapılan harç fazla yapışkan ise biraz daha un ekleyin.

• Harcı streç filmin üzerine koyun . Nemli elle açın.

• 2 yemek kaşığı iç harç koyun. Gösterildiği şekilde sarın.

• Strecin içindeyken şeklini düzeltin. Daha sonra kızgın yağa atın.

• Ortadan ikiye kesip Antep fıstığına bulayarak servis edin.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler