YAŞAM - YEME - İÇME
Kızarmış Çin pilavı yapıyoruz Evdeki malzemeleri kullanarak Uzakdoğu' ya küçük bir lezzet seyahati yapmaya ne dersiniz?
Mutfakları araştırırken kültürlerin farklılığının mutfaklara yansıdığını görüyoruz. Kimisi pirinçleri haşlıyor, kimisi demliyor kimisi ise kızartıyor. Damak zevklerinin kıtadan kıtaya farklılık göstermesinin muazzam sonuçlarını görüyoruz.

Pirinç tanelerini yüzlerce farklı şekilde masamıza misafir ediyoruz. Çeşitli baharatlar, sebzeler, kuru yemişler hatta taze meyveler ile birleştirdiğimiz pirinç tanelerini yüz yıllardır tüketiyoruz. Üretimi oldukça zor olan bu pirinçleri güzelce işleyip sunmak büyük bir beceri istiyor.

Şimdi sizlerle paylaşacağım bu kızarmış pirinç pilavı tarifi oldukça basit ve eşsiz bir tada sahip. Evinizde bulabileceğiniz sebzeler ile renklendirip tatlandıracağınız bu renk ve lezzete sahip pilavı herkes kolayca hazırlayabilir.

- Malzemeler: • 2 su bardağı pirinç (yasemin kullandım)
• 1 adet kuru soğan veya kırmızı soğan
• 1 adet kabak
• 1 adet havuç, 1 dal kereviz sapı
• 1 adet kırmızı taze biber, 1 adet sarı taze biber, 1 adet dolmalık biber
• 2 diş sarımsak
• 1 avuç mantar
• 1 avuç bezelye tanesi
• Baby mısır veya mısır tanesi
• Tuzu azaltılmış soya sosu (3-5 yemek kaşığı)
• 3-4 yemek kaşığı tereyağı


- Yapılışı: • Kaynayan suya tuz ve pirinçler atılır 8-10 dakika arası haşlayın ve süzün.

• Evinizdeki bütün sebzeleri julyen (ince uzun çubuk) şeklinde kesin. (Patates hariç, çünkü içerisinde fazla nişasta pilavın yapışmasına neden olur)

• Sert sebzelerden başlanarak tereyağında tavada soteleyin, bir miktar soya sosu ekleyip kenara alın.

• Aynı tavada tereyağında pirinçleri kızartın, yaklaşık 5-7 dakika arası, üzerine sebzeleri ve soya sosunu ekleyerek servis edin.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler