YAŞAM - YEME - İÇME
Kırmızı kadife bundt kek Aşık etti beni kendisine! Önce rengi sonra dokusu ve lezzetiyle.
Dışı hafif kıtır, içi yumuşacık pamuk gibi, kabardıkça kabaran kekler vardır ya hep düşlerde; işte şimdi karşınızda. Kırıntısı dahi kıymetli, öyle çok sevdim.

Mis gibi nergislerle kek kokusu birbirine karışınca ortaya salt huzur çıktı.. Kafadaki sorunları bir rüzgar alıp uzaklara taşıdı sanki… Aşkla pişti; benim de ona hediyem aşk keki oldu. Sevgililer Günü’nde el emeğinden daha güzeli yoktur!

- Malzemeler: • 170 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
• 400 gr (2 su bardağı) toz şeker
• 500 gr (3 buçuk su bardağı) un
• 3 adet yumurta
• 15 gr (2 yemek kaşığı) kakao
• 2,5 tatlı kaşığı kırmızı jel gıda boyası (kırmızıyı arttırmak gerekebilir)
• 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
• 1 çay kaşığı tuz
• 350 gr (1 buçuk su bardağı) kefir (veya ayran)
• 1 buçuk tatlı kaşığı sirke (elma veya üzüm)
• 10 gr (1 buçuk tatlı kaşığı) karbonat


- Yapılışı: • Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın. Bundt kek kalıbınızın içini biraz yumuşak tereyağ ile yağlayın. (Bundt kek kalıbı derindir, yoksa mutlaka büyük hacimli ve teflon bir kek kalıbı kullanın)

• Bir kapta sirke ve karbonatı karıştırın. (İlk etapta köpük köpük olacak, meraklanmayın)

• Başka bir kapta un, kakao ve tuzu harmanlayın.

• Büyük boy çırpma kabında ise tereyağını toz şekerle rengi açılıp kabarana dek birkaç dakika çırpın.

• Birer birer yumurtaları ekleyin ve her yumurta ekleyişten sonra bir süre çırpın.

• Vanilyayı ekleyin. Sirkeli karbonatı ekleyin.

• Kırmızı gıda boyasını gözlemleyerek, yavaş yavaş ekleyin. Her gıda boyasının yoğunluğu değişkendir.

• Unlu karışımın yarısını ekleyin. Bir yandan çırparken kefirin yarısını da ekleyin. En son unlu karışımın kalanı ve kefirin kalanını ekleyin ve pürüzsüz bir karışım olana dek çırptıktan sonra kalıbınıza dökün.

• Fırının orta kısmında yaklaşık 60 dakika pişirin.

• Fırından çıktıktan sonra ılındıktan sonra ters çevirip dilimleyerek servis edin.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler