YAŞAM - YEME - İÇME
Kirazlı merengli mini kek Yoğun geçen hafta sonları veya hafta içi iş dönüşlerinde en ihtiyacımız olan evde pratik lezzetler değil mi? Öyleyse tam aradığınız yerdesiniz, ağzınıza layık enfes mini çikolatalı kekler sadece yarım saatte hazır!
Evde düzenlediğiniz bir davetin tatlı büfesine şüphesiz fazlasıyla yakışacak porsiyonluk lezzetler..

Kiraz zamanı şimdi! Yeni yeni tatları oturmaya başlıyor, yaz geliyor. Fındık tozu ile yapılan bu keklerin kirazla uyumuna tek kelime ile bayılacaksınız. Krema için sıradan çırpılmış krema yerine bu kez İtalyan mereng kreması kullanmak istedim. Yumurta beyazlarının kaynar şurupla pastörize edilip kabartmasıyla oluşuyor. Çoğu pasta veya tartlarda kullanabilirsiniz, isterseniz üzerini pürmüz yardımıyla veya fırının ızgarasında bekleterek kızartabilirsiniz, hoş bir görünüm sağlıyor. 

Kekelerin üzerini ise kirazlarla süsledim, enfes oldular! "Bu kadar kısacık sürede ancak böylesine lezzetli bir tatlı çıkarabilirim" dedirtecek herkese. 

Kısa bir not ise bu tariften 6 adet mini kek çıkmaktadır.

- Malzemeler: • 20 gr (2 yemek kaşığı) un
• 20 gr (1/4 su bardağı) fındık (blenderda toz haline getirilmiş)
• 20 gr (1/4 su bardağı) kakao
• 1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
• 60 gr (1/4 su bardağı + 1 yemek kaşığı) toz şeker
• 60 gr (4 yemek kaşığı) tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
• 1 tatlı kaşığı vanilya özütü (veya toz vanilya)
• 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
• Mereng için:
• 1 büyük boy yumurta beyazı
• 1 çimdik tuz
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• 45 gr (1/4 su bardağı) toz şeker
• 12 gr (1 yemek kaşığı) su


- Yapılışı: • Bir muffin kalıbının 6 tane gözüne 6 adet kısa boy cupcake kağıdı yerleştirin.

• Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.

• Bir kasede un, kakao, fındık tozu ve kabartma tozunu harmanlayın.

• Bir çırpma kabında şeker, tereyağ ve vanilyayı 1 - 2 dakika çırpın. İçine yumurtayı ekleyin ve sadece karışana kadar çırpın.

• En son kuru karışımları ekleyin ve sadece karışana kadar yavaşça çırpın.

• 6 adet cupcake kağıdına kaşıkla bölüştürün.

• Fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. O esnada kremayı hazırlayalım.

• Bir cezvede 45 gr şeker ve suyu karıştırın ve orta ateşte kaynayana kadar bekletin.

• Şurup kaynayana kadar ise bir çırpma kabında yumurta beyazları, tuz ve 1 tatlı kaşığı şekeri bembeyaz köpük köpük olana kadar çırpın.

• Şurup kaynamaya başladıktan 1 dakika sonra ateşten alıp bir yandan yumurta beyazlarını en yüksek hızda çırparken yavaş yavaş yumurta beyazlarına ekleyin.

• Parlak beyaz bir renk alıp güzelce kabarıp sertleşene kadar çırpın.

• Soğuyan keklerinizi bu krema ile süsleyin ve üzerlerine birer kiraz koyarak servis edebilirsiniz.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler