YAŞAM - YEME - İÇME
Keçi peynirli pancar salatası Bugün yine bir 'yaza merhaba' tarifi sizi bekliyor. Sağlıklı olduğu kadar bir o kadar da lezzetli...
Pancar, ceviz ve keçi peyniri üçlemesini denemenizi isterim. Üzerine bir de asiti yüksek balzamik sirke veya nar ekşisi eklendi mi tadına doyulmuyor.

Bu salatanın biraz daha farklısını yıllar önce denemiştim. Ne zaman aklıma keçi peynirli pancar salatası gelse beni aşçılık yıllarımın başına götürür. Her şeyin büyülü olduğu tatların tavan yaptığı o öğrenme yılları. O gün ne tadacağım merakı ile saatler öncesinden okula giderdim. Hazırlanırdık ve mutfağa girerdik. Biri asit der,  biri kıtırlık ister bir diğeri ise uyumdan bahseder. Hepsinin bir tabağa girdiği bu lezzet benim sınav tabaklarımdan biriydi. O zaman yaza merhaba salatasının soframıza gelme vakti geldi.

- Malzemeler: • 50 gr ceviz içi
• 50 gr keçi peyniri (beyaz peynirde kullanılabilir)
• 2 adet pancar
• 1 adet kırmızı taze biber
• 1 adet sarı biber
• 100 gr karışık yeşillik
• 1 adet salatalık turşusu
• 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
• 1 yemek kaşığı çektirilmiş balzamik veya nar ekşisi (Çektirilmiş balzemik sos : 4 yemek kaşığı balzamik sirkesini tavada 1 yemek kaşığı kalana kadar kaynatarak elde edilir.)
• 50 gr cherry domates
• 1 tatlı kaşığı bal
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı


- Yapılışı: • Tavaya zeytinyağını dökün, üzerine cevizleri ekleyin, 2-3 dakika kadar pembeleştirin.

• Üzerine balı ve kırmızı toz biberi ekleyip altını kapatın, yağlı kağıdın üzerine alıp ılıtın.

• Pancarları soğuk suya koyarak haşlayın, haşlandığını kontrol edebilmek için bir bıçak veya çöp şişten yardım alın. (bütün kök sebzeler soğuk suyun içerisine atılarak haşlanır)

• Pancarın içerisine bıçak rahatça girip çıkıyor ise pancar pişmiş demektir.

• Haşlanan pancarların dışını bir peçete ile kolaylıkla sıyırabilirsiniz, böylelikle elleriniz boyanmamış olur.

• Bir pancarı bir miktar su ve balzamik sos veya nar ekşisi ile püre haline getirin.

• Diğer pancarı küçük küpler halinde doğrayın.

• Geri kalan sebzeleri istediğiniz şekilde doğrayın ve bir salata kasesinin içerisine alın.

• Yeşillikleri ve bütün malzemeleri karıştırın, yapmış olduğunuz pancar püresinden bir miktar ilave edin karıştırın ve servis edin.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler