YAŞAM - YEME - İÇME
Karamelli patlamış mısır tarifi Kıtır kıtır, tuzlu karamelin patlamış mısırla uyumuna bayılacaksınız!
Tatlı-tuzlu birlikteliğine hayran olan benim için inanılmaz bir lezzet.. Sırf her ısırıkta iki lezzetin birbiriyle harmanlanmış hissiyatını deneyimlemek için dahi pişirebilirsiniz! Üstelik inanılmaz da pratik..

İşe önce mısırlarınızı patlatmakla başlıyorsunuz! Veya benim gibi hazır patlamış olarak da alabilirsiniz, çok da nefis oldu. Mikrodalgada pişirilenler de var artık her markette, zamandan tasarruf ve iyice kolaya kaçmak adına düşünebilirsiniz.. Mısırlarımız hazırsa sıra karamel sosunda.. Tüm malzemeler bir arada sadece birkaç dakika içinde pişiyor, karamel mısırlara bulanıyor ve fırında kıtırlaşana kadar pişiyor. Evi saran tuzlu karamel kokusu ise bonusu.. Ruha iyi gelen lezzetlerden bir tanesi..

Her daim tuzlu karamel aşığı olan biri olarak karamelli patlamış mısır pişirdiğim ilk günden beri vazgeçemiyorum. Hem film akşamlarına, hem partilere hem de misafirler için atıştırmalık olarak çok iyi gidiyor! Bir kere önce herkes bir durup şaşırıyor; yüzlerdeki "karamelli mısır mı" şaşkınlığı birkaç tane tadınca yerini farklı bir heyecana bırakıyor.

Yeni lezzetler keşfetmek ve hafta sonu için hazırlayıp sevdiklerinizi şaşırtmak isterseniz mutfak hazır sizi bekliyor. 14 şubat sevgililer günü için hazırlayabileceğiniz bir lezzet olarak da ilk fikrimi vermiş olayım. Kalplere ve elinizin sevgisine bulayarak hazırladığınız bu mısırlarla eminim sevgilinizin gözündeki parıltının kaynağı olacaksınız.

- Malzemeler: • 240 gr (1 su bardağı) tereyağ
• 400 gr (2 su bardağı) esmer şeker
• 80 gr (1/4 su bardağı) bal
• 1 çay kaşığı tuz
• 7 gr (1 tatlı kaşığı) karbonat
• 1/2 su bardağı patlamamış mısır (hazır kullanılacaksa; 2 hazır paket veya 10 su bardağı patlamış mısır)


- Yapılışı: • Öncelikle mısırlarımızı patlatıyoruz. İki adet kaseye bölüştürüyoruz.

• Fırını 120 derecede ısıtmaya başlıyoruz. İki adet fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştiriyoruz.

• Bir orta boy tencereye karbonat ve mısır dışındaki malzemeleri koyuyoruz.

• Kaynayana kadar arada bir karıştırıyoruz ve kaynadıktan sonra 3 dakika bekletip ocaktan alıyoruz ve hemen karbonatı ekleyip karıştırıyoruz.

• İki adet kasenin içine yarı yarıya bu karameli dökerek paylaştırıyoruz ve spatula ile güzelce mısırları karamele buluyoruz.

• İki adet fırın tepsisine ikisini de ayrı ayrı döküp güzelce yayıyoruz ve fırında altlı üstlü şekilde yaklaşık 1 saat kurutuyoruz.

• 1 saat sonunda fırından çıkartıyoruz. O esnada hafif yumuşaklık olabilir lakin biraz bekleyince kıtırlaşacak!

• Popcorn kaselerinize bölüştürerek servis edebilirsiniz.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler